Durf jij de stap te wagen?

(loopbaanadvies Twente) Je merkt het al een tijdje. Je gaat niet altijd meer met plezier naar je werk. Soms heb je zelfs helemaal geen zin. Je mist wat uitdaging. Je wilt een stap maken, echter zijn er bij deze organisatie weinig mogelijkheden. Je denkt na over switchen, maar daar komt je spanning, want je hebt wel nu een vast contract. Wat doe je dan?

Verlies van zekerheden

Verlies van zekerheden; voor veel mensen een grote angst. Zeker als je kostwinner bent, een gezin draaiende moet houden, een hypotheek hebt, etc. Dit soort zaken kunnen er voor zorgen dat je niet de stap durft te wagen. Toch zijn er wel kleine stappen die je kunt nemen. Ga bijvoorbeeld eens in gesprek met je werkgever. Zijn er op je werk mogelijkheden om je baan wat aan te passen? Kan je bijvoorbeeld een leuk project oppakken, of kan je juist wat taken afstoten? Zoals die taken waar je echt geen energie van krijgt. Wanneer je ’s ochtends je bed uit komt en er staat een dag met leuke werkzaamheden te wachten, vertrek je anders naar je werk, dan wanneer je alleen nog maar voor je geld vertrekt. Dat houd je heus wel een tijdje vol, maar het wordt er echt niet leuker van. Risico’s als een bore out kunnen dan om de hoek komen kijken. Job crafting is een nieuwe term die steeds vaker ingezet wordt. Zeker wanneer je een fijne werkgever hebt, prettige collega’s en werk om de hoek, is het best een stap om op zoek te gaan naar een andere werkgever. Bekijk eens wat je kunt doen met je huidige baan of naar vacatures binnen de organisatie. (loopbaanadvies Twente)

Toch tijd voor een nieuwe baan

Zie je het echt niet meer zitten om dit werk nog maanden (of jaren) uit te voeren? Ben je er eigenlijk al heel erg klaar mee? Probeer dan eens rustig wat eerste stappen te zetten. Zet eens op papier wat maakt dat je dit werk niet meer leuk vindt. Wat vind je nog wel fijn op het werk? Welke taken spreken je aan en welke niet? Je hoeft niet gelijk te gaan solliciteren. Een onderzoek naar jezelf en je eigen baan kan al een eerste stap zijn. Een stap waar je waarschijnlijk energie van krijgt, waardoor je in beweging komt. Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Bekijk dan deze 5 tips. (loopbaanadvies Twente)

Loopbaanadvies Twente

Kom je er zelf niet helemaal uit en kan je wel wat hulp gebruiken? Een coachtraject kan je helpen inzicht te krijgen. Door in gesprek te gaan met een goede gesprekspartner kan je reflecteren en inzichten opdoen. Dit is niet alleen een waardevolle basis om mee aan de slag te gaan, het geeft ook zekerheid en zelfvertrouwen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. (loopbaanadvies Twente)

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over doelen stellen.

Loopbaanadvies Twente

Loopbaanadvies Twente