Workshop DISC

Workshop DISC

De DISC Persoonlijkheidsanalyse brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen. In de Workshop DISC krijg je antwoord op deze vragen.

De DISC team workshop

De DISC team workshop vergroot de kennis van je eigen gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, worden conflicten voorkomen, ga je prettiger werken en kom je samen tot een beter resultaat. Na afloop van een workshop krijgt ieder teamlid zijn eigen persoonlijke stijl (DISC) profiel mee.

Betere communicatie

Het ingewikkelde van communicatie, zeker in een team, is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag (en communicatie) vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie. Dat kan in een team voor veel problemen zorgen. Door meer inzicht te krijgen in de communicatie van je collega’s ontstaat er betere samenwerking en onderling begrip.

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Met de DISC team training krijg je hier meer inzicht in zodat je elkaar beter kunt begrijpen. Je leert afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie harmonieuzer zijn.

Wat meet DISC

  • Welke DISC gedrags- en communicatiestijl je het meeste gebruikt
  • Wat je sterkte en zwakke kanten zijn
  • Hoe je reageert op je omgeving en op stress
  • Waar je gemotiveerd door raakt en wat je van nature verwijdt
  • Hoe jouw ideale werkomgeving eruit ziet

Wanneer je goed weet wie je bent, waar je behoefte aan hebt en in welke omgeving je goed functioneert, dan kan je met plezier werken, krijg je energie van je werk en voel je je fijn in het team. Dit bevordert niet alleen jouw eigen werkplezier, maar verbetert ook de samenwerking in het team.

Wat gaat we doen?

Voorafgaand aan de workshop maakt het hele team online de DISC Analyse. Tijdens de workshop worden door een gecertificeerde coach de resultaten besproken. Daarnaast gaan we aan de slag met leuke opdrachten. De workshop DISC is een praktische en actieve workshop. Je leert onder meer:

  • Je eigen gedragsstijl en communicatiestijl kennen
  • De gedragsstijlen van je collega’s kennen
  • Beter onderling communiceren met collega’s
  • Wat je nodig hebt om succesvol te functioneren

Aanmelden

Ben je enthousiast over de DISC workshop en wil je je team aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in!

Andere workshops?

Aan de slag met jouw team, maar is de drijfveren & talenten workshop niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan hier voor andere mogelijkheden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een workshop op maat te maken. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Download hier de flyer van de workshop

De coaches van CoachPraktijk Twente zijn door NOLOC gecertificeerd tot Register Loopbaan professional. CoachPraktijk Twente is door DISC factor gecertificeerd als DISC trainer.

Teambuilding workshops