Coaching on the job

Coaching on the job is een intensieve vorm van begeleiding met als doel je functioneren te verbeteren, competenties te ontwikkelen of effectiviteit te vergroten. Op een persoonlijke manier werk je bij in dit traject aan verdere ontwikkeling van vaardigheden en kwaliteiten. De coaching vindt plaats op de eigen werkplek of bij ons in de praktijk.

Met coaching op het werk versterk je het reflectieve vermogen op je eigen handelen. De inzichten die je opdoet tijdens de coachen stimuleren je inzet tot het verder ontwikkelen van gewenste competenties, zodat door toepassing van meer effectief gedrag het resultaat van de prestaties verbeteren.

Wat gaan we doen?

  • Bij coaching on the job starten we altijd met een intakegesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden bij jou op het werk of bij ons. In dit gesprek leren we je graag kennen en bespreken we waarmee je graag aan de slag wilt.
  • Heb je een goed gevoel over gehouden aan het intakegesprek? Dan starten we het coachtraject. Hoe lang het traject duurt hangt af van het doel waarmee je aan de slag wilt. We bepalen samen hoe we het traject vorm gaan geven.
  • In het coaching on the job traject starten we met zelfonderzoek. Een belangrijke basis voor goede coaching en ontwikkeling. Zo ontdek je in het traject waar jouw talenten liggen, maar onderzoek je ook je valkuilen én waarom je daar telkens weer instapt. We gaan aan de slag met jouw aanleg voor competenties en onderzoeken jouw energiegevers en energievreters op het werk. Ook ontdek je bij coaching on the job waar je tegenaan loopt, en wat je daaraan kan doen.
  • Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Wanneer je een goed beeld hebt gekregen van jezelf gaan we doelen bepalen. We leggen vast waarmee je aan de slag wilt en op welke punten je persoonlijk wilt groeien en ontwikkelen. In de sessies die volgen bespreken we jouw voortgang, onderzoeken we waar je nog vast loopt en hoe je daar mee aan de slag kan gaan.
  • Als laatste is het tijd om te evalueren. We bespreken het traject, jouw inzichten, de groei die je hebt doorgemaakt en de stappen die je nog wilt maken. Dit gesprek vindt meestal plaats bij jouw op het werk, bijvoorbeeld in een driegesprek met jouw leidinggevende of de HR medewerker.

Starten met coaching on the job

Wil je graag starten met coaching on the job? Of wil je graag meer weten? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

De coaches van CoachPraktijk Twente zijn door NOLOC gecertificeerd tot Register Loopbaan professional en door NOBCO tot Master Coach.

coaching on the job  Coaching on the job