Vitaliteitscoaching

Voel je je uitgeblust, snel geïrriteerd of merk je dat je constant moe bent? Merk je dat jouw werk-privé balans niet meer is zoals je het graag zou willen, maar lukt het je niet (meer) jezelf in beweging te krijgen? Misschien is het tijd om eens stil te staan bij jouw vitaliteit. Bij vitaliteitscoaching draait het erom dat je weer genoeg energie hebt om te doen wat je graag wilt doen. In een coachtraject gaan we aan de slag met verschillende thema’s die bijdragen aan een vitaal leven.

Wat gaan we doen?
In een aantal gesprekken onderzoeken we de volgende vitaliteitsthema’s:

– Fysieke vitaliteit
– Mentale vitaliteit
– Sociaal/emotionele vitaliteit
– Zingeving

Bij vitaliteitscoaching onderzoeken we wat jou energie geeft en wat je energie kost. In het coachtraject pakken we de thema’s die voor jou belangrijk zijn. We brengen jouw waarden in kaart en kijken naar de balans tussen werk en privé. Na dit traject voel je je vitaler, lukt het beter keuzes te maken en ervaar je balans in werk als leven. Want wanneer je goed in beeld hebt wat belangrijk voor je is, kan je er beter richting aan geven.

Fases in vitaliteitscoaching
In het traject werken we in verschillende fases:
Fase 1 Huidige situatie
In deze fase onderzoeken we waar je nu staat in het leven. We stellen coachdoelen op, zodat we resultaatgericht aan de slag kunnen gaan. In de eerste gesprekken gaan we ook aan de slag met energiegevers- en nemers en blikken we terug op de keuzes die je tot nu toe gemaakt hebt.
Fase 2 Zelfonderzoek
Binnen vitaliteitscoaching is zelfonderzoek van belang. Waarom doe je zoals je doet? Wat vind je belangrijk in jouw leven en geef je daar ook richting aan. Welke talenten heb je en welke heb je nodig om de stappen te zetten die je graag wilt. In welke valkuilen stap je en welke belemmeringen zitten je in de weg. Met goede zelfkennis vergroot je je eigenwaarde en dat geeft een dus goede basis om stappen te gaan zetten.
Fase 3 Aan de slag
Tot slot, in de derde fase van vitaliteitscoaching ga je aan de slag. We maken een plan waarin we doelen en acties opstellen, zodat je de stappen kan zetten die nodig zijn om jouw vitaliteit te vergroten. Jouw coach ondersteunt je hierin, zodat je in beweging komt. Je hoeft niet direct grote stappen te zetten om iets te veranderen. Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken.

Aan de slag met vitaliteitscoaching

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bij CoachPraktijk Twente helpen we je graag om je leven weer in balans te brengen. Kwaliteit vinden we belangrijk. Onze coaches zijn door NOLOC en NOBCO geaccrediteerd.

Vitaliteitscoaching    Vitaliteitscoaching