Tijd voor een nieuwe uitdaging? 5 tips

Is het tijd voor een nieuwe stap of uitdaging in je loopbaan? Hieronder een vijftal tips van job coach Almelo om actief richting te geven aan je loopbaan.

Tips!

  1. Leer van je loopbaan

Welke banen en functie heb je tot nu toe gehad? Wat vond je leuk, waar kreeg je energie van of wat wil je juist nooit meer doen in een baan? Welke aspecten in deze functies gaven je met name plezier in je werk?

  1. job coach AlmeloKen je kwaliteiten

Wat zijn je kwaliteiten talenten, en wat zijn je valkuilen? Waar blink jij in uit? Vaak zijn het de dingen die je zelf heel gewoon vindt, maar waar anderen zich over verwonderen. Vraag hierover regelmatig feedback aan je leidinggevende en collega’s. Op welk gebied wil je je verder ontwikkelen? Komen je eigen ontwikkel-wensen overeen met de feedback uit je omgeving? Maak een concreet Persoonlijk Ontwikkelplan (POP). (job coach Almelo)

  1. Wees alert op een bore-out

Het inzetten van competenties waar je goed in bent geeft veel energie. Tenzij het gaat om een competentie die je zo vaak heeft ingezet dat de uitdaging er voor je uit is. De lol en inspiratie zijn op. Je doet een bepaalde taak nog, maar krijgt er geen energie meer van. Als je dit te lang doet loopt je kans op bore-out, omdat je ontwikkelingsdrijfveren onvoldoende worden gevoed.

  1. Spreek je uit

Vertel je omgeving over je toekomstwensen en ambities. Laat je enthousiasme en motivatie zien aan je omgeving en weet wat je wilt overbrengen. Deel je successen die in lijn liggen met jouw ambities. (job coach Almelo)

  1. Zet de eerste stap

Wees proactief ten aanzien van je loopbaan. Maak duidelijke plannen en zet kleine haalbare stappen uit. Plan deze in in je agenda. Wat wordt je eerste actiepunt? Wanneer ga je hiermee aan de slag?

Job coach Almelo

Kom je er zelf niet helemaal uit of kan je wel wat hulp gebruiken? Een jobcoach helpt je inzicht te krijgen in jouw wensen en behoeften, zodat je concreet aan de slag kan gaat. Wil je actief aan de slag met je loopbaan in een coachtraject? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek of kijk eens rond op de website.

Meer berichten lezen? Lees hier over een aanbieding waar je blij van wordt!

Job coach Almelo

job coach Almelo

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend