TMA Teamanalyse

In organisaties is het belangrijk dat teams goed samenwerken en dat het werk goed wordt verdeeld. Daardoor kan ieder teamlid op de meest effectieve manier worden ingezet. Via de Teamanalyse zie je direct wat de voorkeuren van het team zijn, voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe het werk het beste kan worden verdeeld. De teamdashboards en -rapportages geven informatie over de natuurlijke drive en talenten van een team. De TMA teamanalyse geeft ook adviezen over de aansturing van teams en verstrekt inzicht in het potentieel van een team.

  • Eenvoudig teams samenstellen met TMA
  • Effectiviteit vergroten
  • Inzichtelijke analyses van jouw teams

Drijfverenoverzicht

Het drijfverenoverzicht van de Teamanalyse geeft een grafische weergave van de teamdrijfveren waarmee de dynamiek van het team duidelijk wordt. Aansturing van een team wordt met deze informatie een stuk eenvoudiger.

Teamadvies bij TMA teamanalyse

Op basis van de teamdrijfveren kunnen heldere adviezen gegeven worden over de manier waarop je het beste met het team kunt omgaan.

TMA teamanalyse

Potentieeloverzicht & competentiematch

Het potentieeloverzicht in de analyse toont de ontwikkelbaarheid van het team voor meer dan veertig competenties. Daarnaast zie je meteen in welke mate het team talent heeft voor belangrijke teamcompetenties.

Toepassingen van de TMA teamanalyse

Talentdialoog

De TMA Teamanalyse is een uitstekend middel voor een talentdialoog tussen leidinggevende en team. Het inzicht in elkaars talenten zorgt voor een positief gesprek over de kracht van het team en hoe mensen elkaar kunnen helpen en versterken.

Teamfit

Elk team moet en wil resultaten behalen. Heb je het juiste elftal of moet er additioneel talent worden aangetrokken? Dat kun je zien met de TMA teamanalyse.

Aansturing en coaching

Voor een leidinggevende is het handig om te weten wat de voorkeuren van de groep zijn. Hij kan zijn managementstijl en interventies aanpassen op de drive en talenten van het team.

Werkverdeling

Ieder teamlid is anders en heeft eigen talenten. Met het overzicht van de teamtalenten kan het werk makkelijk worden verdeeld op basis van motivatie en talent.

Meer weten?

Wil je meer weten over de TMA Methode? Bekijk dan eens dit filmpje!

Contact

Bent je enthousiast geworden of wil je meer weten over de Talenten Motivatie Analyse? We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor jou en je team kan betekenen. CoachPraktijk Twente is gecertificeerd TMA professional.

TMA teamanalyse