TMA Methode

CoachPraktijk Twente is gecertificeerd TMA (Talenten Motivatie Analyse) professional. Met deze methode krijgt je inzicht in je drijfveren, talenten en competenties. Door deze inzichten kan je goede keuzes maken met betrekking tot je persoonlijke ontwikkeling en carrière.

De TMA methode meet 22 drijfveren en 44 talenten. Daarnaast worden er 53 competenties in kaart gebracht. Waar liggen jouw behoeften en waar heb jij aanleg voor? In welke omgeving kom jij het beste tot je recht? De methode geeft je inzicht in de relatie tussen talenten, drijfveren en competenties. Na het maken van de analyse heb je een duidelijk inzicht waarom je huidige baan niet bij jou past (of juist wel!) en welke competenties juist goed aansluiten bij jouw talenten en drijfveren. Je krijgt concrete handvatten om jezelf optimaal te versterken en te ontwikkelen, maar je ontdekt ook wat jou energie kost en waar jouw valkuilen liggen.

Inzicht in jouw talenten, drijfveren en competenties

Jouw talenten kan je pas inzetten en zichtbaar maken als je werkt met competenties die jou goed liggen. Kennis in je drijfveren en talenten zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor een baan en omgeving die bij jou past en voldoet aan jouw wensen. Maar ook buiten je werk om is de TMA een waardevol instrument. Het geeft je inzichten in wie jij bent. Het laat zien waar jij enthousiast van wordt en waar je energie van krijgt. Het geeft ook inzicht waarom je op bepaalde manieren handelt, waarom het soms misloopt in de communicatie of waarom sommige dingen jou heel veel energie kosten.

TMA biedt veel mogelijkheden. De TMA kan je als afzonderlijke analyse afnemen om meer inzicht in jezelf te krijgen, maar wanneer je de analyse wilt inzetten voor loopbaanvragen is het interessant om een competentieprofiel op te nemen in de analyse. Doormiddel van compententie-management kan je ontdekken welke functies bij jou passen, maar het kan ook inzicht geven in je huidige baan. Waarom loop je telkens tegen dezelfde zaken aan, wat is lastig en waarom? De methode geeft antwoord op vele loopbaanvragen. Je kunt de analyse afnemen in combinatie met 1 of 2 coachsessies.

Wat gaan we doen?

1. Optioneel: vaststellen competentieprofiel waarover je meer inzicht wil
2. Online TMA analyse maken, ruim 300 vragen (ongeveer 5 kwartier)
3. Bespreken uitkomsten analyse in coachsessie
4. Ontvangst uitgebreid rapport per mail.

Optioneel

  • Beroepskeuze analyse
  • Teamanalyse (zie hieronder)
  • Cognitieve capaciteiten
  • 0 graden / 360 graden feedback (wordt meegenomen in resultaten analyse)
  • Langer coachtraject (bijvoorbeeld een loopbaantraject van 4 sessies)

Voorbeeld TMA Talentenoverzicht

tma

TMA Teamanalyse

De TMA Team analyse combineert maximaal tien profielen van medewerkers die een team vormen. De Team analyse wordt ingezet voor de vorming van nieuwe teams of het opsporen van (mogelijke) knelpunten en kansen in bestaande teams. De Team analyse verzamelt de TMA profielen van teamleden en genereert een overzichtelijk rapport, dat direct inzichtelijk en bespreekbaar maakt waar de knelpunten en de sterke punten van het team liggen.

De uitkomst geeft informatie over de leider en de verschillende leden van het team en leidt tot een betere balans en betere prestaties van het team.

tma

Wil je meer weten over de TMA Methode? Bekijk dan eens dit filmpje!

Bent je enthousiast geworden of wil je meer weten over de Talenten Motivatie Analyse? Ik ga graag met je in gesprek om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Download hier de flyer.

loopbaancoach

CoachPraktijk Twente is een door TMA gecertificeerde TMA Professional