Gun jij jezelf de tijd om even stil te staan?

Gisteren zat ik bij de kapper en hoorde naast mij een monoloog aan van de eigenaar van de salon. Hij vertelde zijn klant dat hij in een periode zat waarin hij zoekende was; naar zichzelf, naar wie hij was, wat hij wilde. In deze zoektocht was hij vastgelopen en hij had een coach ingeschakeld. Hij verbaasde zich erover dat dit nog iets bijzonders was. En ja, het was even een investering, maar dat was het helemaal waard gebleken. Het is toch voor iedereen belangrijk om af en toe stil te staan bij vragen als ‘wie ben ik?’ en ‘wat wil ik’!

Tijd voor een APK

Dit soort geluiden hoor ik als coach steeds vaker, maar er zijn ook nog heel veel mensen die er niet bij stil (willen) staan. De waan van de dag laat ons doordraaien, boodschappen, vrienden, familie, kinderen. Er is altijd genoeg te doen. Geen tijd om stil te staan, gewoon lekker doorgaan. We voelen soms wel dat die tijd echt nodig is, maar het lukt niet om echt even aan de rem te trekken en te zeggen: ‘Nu ben ik zelf even aan de beurt, tijd voor een APK.’ En soms gebeurt het dan dat we te lang zijn doorgelopen, alle signalen hebben genegeerd en ons lijf op een dag gewoon zegt, het is mooi geweest. Stress, overspannenheid of een burn-out zijn begrippen die in de samenleving heel gewoon zijn geworden. Maar ondanks die gewoonte lukt het ons nog maar moeilijk om vroegtijdig onszelf een halt toe te roepen. En dat is waar deze kapper over sprak. Waarom maken we er geen gewoonte van ons af en toe stil te staan en die balans op te maken, zodat je weer opgeladen door kunt, in de richting die goed bij jou past.

Wat doet een coach?

Wat doet een coach nou eigenlijk? Met een coach kan je echt even stil staan. Je ontdekt wie jij bent, wat je echt belangrijk vindt en waar je enthousiast van wordt. Je begrijpt waarom sommige dingen je raken en je andere zaken juist helemaal niet belangrijk vindt. Je ontdekt waar je energie van krijgt en waar je helemaal van leegloopt. Je leert keuzes te maken die echt bij jou passen, zodat je richting kan geven aan jouw leven, een leven dat past bij jou en jouw waarden. Een coachtraject bestaat uit een aantal sessies, waarin we gesprekken voeren, soms testen en analyses doen en opdrachten bespreken. Hoe het precies eruit ziet hangt af van jou en de vraag waarmee je aan de slag wilt. Daarom starten we altijd met een intakegesprek, om te kijken of er een klik is, maar ook om te kijken waar jij behoefte aan hebt. In dit gesprek vertellen we je wat wij voor jou kunnen betekenen.

Merk jij ook dat je altijd maar doorgaat en heb je behoefte om eens stil te staan? Of wil je aan de slag met een persoonlijk vraagstuk of juist ontdekken welke baan nou echt goed bij je past? Kijk dan eens rond op de website om te zien wat we voor jou kunnen betekenen of neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Daarnaast zijn we gecertificeerd DISC en TMA professional.

wat doet een coach

Meer berichten lezen? Lees hier over de Roos van Leary. Ontdek je liever hoe je van werkdruk naar werkplezier gaat? Kijk dan hier!

#APK #coaching #coach # wat doet een coach #persoonlijke coaching