Welk boek lees jij deze zomer?

(loopbaan coach in Twente) Je ontwikkelen, verbeteren, het beste uit jezelf halen; het maakt je leven rijker en geeft je carrière een boost. Van spirituele groei, gedragsverandering en betere voedingspatronen tot zo snel mogelijk rijk worden; voor elke vorm van zelfontwikkeling bestaat tegenwoordig wel een zelfhulpboek. Wil jij deze zomervakantie ook een goed boek mee in je koffer? Hieronder staan enkele bestsellers om te lezen:

1. De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap – Stephen Covey
Coveys boek geldt als klassieker op het gebied van zelfontwikkeling. De Amerikaan verkocht er ruim 15 miljoen exemplaren van in 38 talen. Zijn boodschap is even helder als bescheiden: kun je geen leidinggeven aan jezelf, dan kun je het ook niet anderen. Covey predikt het luisteren naar de mensen om je heen, van familieleden en vrienden tot collega’s. De zeven eigenschappen die je volgens hem moet nastreven, zijn: 1. proactieve levenshouding, 2. doelgerichte inzet, 3. prioriteiten stellen, 4. streven naar gezamenlijk profijt, 5. aandacht voor andermans belangen, 6. profijt halen uit verschillen, en 7. voldoende rusten en ontspannen. (loopbaan coach in Twente)

2. Denk Groot & Word Rijk – Napoleon Hill
Deze wereldwijde bestseller staat in de top 10 van bestverkochte zelfhulpboeken allertijden. Het verscheen al in 1937, maar is nog altijd actueel. De titel doet vermoeden dat Hill het alleen heeft over rijk worden, maar volgens de auteur zelf laat zijn filosofie mensen “zijn wat ze maar willen zijn”. Toch staat Think & Grow Rich vooral bekend als het boek dat meer miljonairs creëerde dan elk ander boek uit de geschiedenis. (loopbaan coach in Twente)

3. Miracle Morning: 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 08:00 uur – Hal Elrod
Moeite met opstaan ’s ochtends? Dan is dit boek niets voor jou. Of misschien juist wel. Elrod propageert in Miracle Morningnamelijk dat je een succesvoller, rijker en bevredigender leven kunt leiden als je eerst maar eens je wekker vroeger gaat zetten. Dat geeft minder gehaast en gestress, zodat je dag beter begint. De schrijver helpt je aan de hand van zes nieuwe gewoontes in 30 dagen om meer focus en zelfbewustzijn te kweken. Maar dus wel vóór 8.00 uur ‘s ochtends. (loopbaan coach in Twente)

4. De Edele Kunst van Not Giving a Fuck: De tegendraadse aanpak voor een goed leven – Mark Manson
Zijn blog trekt maandelijks ruim 2 miljoen bezoekers, een massapubliek dat Manson dankt aan de drie potentieel levensveranderende ideeën die hij elke week deelt. Zijn lessen over persoonlijke groei, werk, relaties en succes zijn wetenschappelijk onderbouwd, pragmatisch, en – in zijn eigen woorden – gespeend van bullshit. Dat geldt ook voor zijn bestseller, waarin hij op humoristische wijze door de positiviteitsmythe heen prikt. Zijn advies: probeer niet alles wat kut is leuk te doen lijken, maar leer omgaan met tegenvallers. (loopbaan coach in Twente)

5. Een werkweek van 4 uur (Leid een rijk leven zonder veel te doen) – Timothy Ferriss
Ferriss is een American entrepreneur, investeerder, lifestyle-goeroe, en vooral ook de auteur van Een werkweek van 4 uur (The 4-Hour Workweek). In zijn kindertijd was hij veel ziek en daarom verkende hij al vroeg manieren om meer vrijetijd voor zichzelf te creëren. Het boek sluit perfect aan op de digital nomad-filosofie van zelf bepalen hoeveel, waar en wanneer we willen werken, en niet wachten op ons pensioen voordat we gaan genieten. Niet voor niets stond The 4-Hour Workweek ruim vier jaar lang in de The New York Times Best Seller List. (loopbaan coach in Twente)

(bron: Intermediair)

Aan de slag met loopbaan coach in Twente

Genoeg gelezen, maar wil je nog wel wat veranderen in je werk of leven en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan biedt een coachtraject uitkomt. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC gecertificeerd. Meer berichten lezen? Lees hier het verschil tussen motieven en motivatie.

loopbaan coach in Twente