Durf jij grenzen te stellen?

Ken jij je grenzen goed? Voel je ze en durf je naar dat gevoel te handelen? Het verlangen grenzen aan te durven geven is een bekend thema in onze CoachPraktijk. Je wilt het, maar doet het niet en zelfs als je hebt besloten dat je het echt gaan doen, is het nog steeds zo moeilijk. Om vervolgens teleurgesteld te zijn in jezelf, of je weer slachtoffer te voelen, jezelf weg te cijferen, te piekeren, boos te worden op de ander, te malen, fysieke pijn te voelen, oververmoeid te raken. Precies die dingen die je niet meer wilt. Die dingen waarom je had besloten dat je wel grenzen wilt gaan stellen. Omdat je voor jezelf wilt gaan staan, ruimte wilt gaan innemen, vanuit je hart wilt gaan leven. (Life coach uit Almelo)

Ruimte innemen

Een grens is voor elk mens ander. Wanneer je besluit dat je het anders wilt doen, heb je eigenlijk de eerste stap al gezet. Daarna kan je gaan ontdekken waar jouw grenzen liggen. Weet jij wat er gebeurt als je die van jou bereikt hebt? Voel je het in je buik? Word je geïrriteerd of begin je te piekeren? Raak je vermoeid of word je emotioneel? Signalen herkennen is al een hele mooie ontwikkeling. In coachtrajecten wil men graag meteen naar het einddoel. En wanneer dat ‘mijn grens durven aangeven’ is, dan is dat nogal een stap. Wanneer je vergeet je grote doel in kleine stapjes op te delen, dan kan de stap niet alleen veel te groot en angstig voelen. En dat zet je met een harde klap weer terug in je oude gedrag. Vier alle kleine successen, houd je hoofddoel voor ogen, maar werk naar kleine stappen toe, voel hoe je groeit en ontwikkelt! Want die trots en daadkracht zet je verder in beweging. (Life coach uit Almelo)

Life coach uit Almelo

Wil je leren die grenzen te stellen, maar vind je het fijn dit samen met een coach te doen? Kijk dan eens rond op onze website om te zien wat wij voor je kunnen betekenen of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

Onze coaches zijn NOLOC en NOBCO erkend. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

Life coach uit Almelo