Doe jij wel eens een loopbaan-APK – jobcoaching Almelo

Jaarlijks brengen we onze auto naar de garage voor een apk. Werkt alles nog goed, moet er wat gerepareerd worden? Een belangrijke check om weer veilig en zeker de weg op te gaan. Maar hoe zit dat met jouw loopbaan? Check je daar ook wel eens of het nog klopt? Zit je nog op de juiste plek? Krijg je nog energie van je werk? Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij je werk en loopbaan, zodat je niet alleen met plezier aan het werk blijft, maar het ook tijdig signaleert als het niet zo is. (jobcoaching Almelo)

Tijdig ingrijpen

Wanneer je tijdig merkt dat je werk niet goed meer aansluit bij jouw wensen en behoeften, kan je ingrijpen voordat het werk je echt gaat tegenstaan. Je kunt acties ondernemen en in gesprek gaan. Soms is een kleine aanpassing in je werk al genoeg. Maar het kan ook zijn dat er meer nodig is om weer op je gewenste loopbaanpad terecht te komen. Heb je het idee dat het ergens wringt of merk je dan je ’s ochtends minder zin hebt om naar je werk te gaan? (jobcoaching Almelo) Zet dan eens wat zaken op een rijtje:

  • Wat geeft jou energie op het werk? Krijgen deze werkzaamheden voldoende aandacht?
  • Wat kost jou energie op het werk? Hoeveel tijd ben je bezig met energievretende werkzaamheden?
  • Hoe is jouw werkomgeving en past dit nog bij jou?
  • Waar zou je meer uitdaging willen?
  • Zijn er aanpassingen mogelijk binnen jouw functie of werkomgeving?
  • Waarom koos je destijds voor deze baan en sluit dan nog aan bij je wensen en behoeften op dit moment?
  • In welke richting wil je groeien (breedte, zoals deskundigheid, of meer richting leiderschap). Kan je al wat stappen daarin nemen? (jobcoaching Almelo)

Het zijn enkele voorbeelden van vragen die je verder kunnen helpen in je zoektocht. Wil je in een snel testje ontdekken of je baan nog bij je past? Doe dan eens de Loopbaan Quickscan.

Jobcoaching Almelo

Ben je erachter dat je niet helemaal meer op je plek en heb je iets meer nodig dat een korte apk? Neem je werk dan eens grondig onder de loep, ga in gesprek met je omgeving en leidinggevende en kijk wat je kunt doen. Kom je er zelf niet uit? Ga dan op zoek naar iemand die je kan helpen, zoals een jobcoach of loopbaancoach. Zij kunnen je helpen te ontdekken welke banen en werkzaamheden goed bij je passen, zodat je weer richting kunt geven aan je loopbaan. (jobcoaching Almelo)

jobcoaching Almelo

Jobcoaching Almelo

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij coachPraktijk Twente? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. (jobcoaching Almelo)

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over kiezen voor jezelf.

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend.