Durf jij te kiezen voor jezelf? – Advies loopbaan Almelo

Doen waar je blij van wordt, nee zeggen, een baan zoeken die echt bij jou past, tijd inplannen voor jezelf, je werkgever zeggen dat je iets graag veranderd ziet of een vriend vertellen dat een opmerking niet goed is gevallen. Kiezen voor jezelf en opkomen voor jezelf klinkt soms gemakkelijker dan het is. Om voor jezelf te kunnen kiezen is het niet alleen belangrijk te weten wat je belangrijk vindt, je moet het ook durven. (advies loopbaan Almelo)

Aan de slag met belemmeringen

Wanneer je weet hoe je zelf in elkaar zit, begrijpt waarom je bepaalde zaken belangrijk vindt en wat jij wil bijdragen in je werk, de samenleving of de wereld, dan kan je daar naar handelen. Je kunt beter kiezen. Maar om die keuze ook echt te gaan maken heb je zelfvertrouwen nodig. In mijn werk als coach loop ik wekelijks tegen belemmeringen aan. Belemmeringen die mensen tegenhouden hun droom na te jagen, stappen te durven zetten of om zichzelf te waarderen en te respecteren. In een coachtraject proberen we deze belemmeringen te tackelen, zodat de weg vrij komt voor jezelf te kiezen. (advies loopbaan Almelo)

Zelfvertrouwen voor jezelf

Je goed en zeker voelen is belangrijk. Wanneer je lekker in je vel zit heb je daar op vele vlakken profijt van. Je bent positiever, kunt meer hebben, staat zekerder in het leven, durft voor jezelf te kiezen zonder je schuldig te voelen en je kunt makkelijk prioriteiten stellen. Schuldgevoelens zitten vaak in de weg, want wie weet vindt die of die er wel wat van, of kan je niet voldoen aan verwachtingen. Coaching kan je helpen om met negatieve gedachten om te gaan, zodat je achter je eigen beslissingen en keuzes kunt staan, maar ook lekker in je vel zit. (advies loopbaan Almelo)

Zelfvertrouwen in je loopbaan

Zelfvertrouwen is niet alleen fijn voor jezelf, het maakt ook dat je zelfverzekerder je loopbaan kunt uitstippelen, keuzes durft te maken waar je blij van wordt. Daar kan je mee aan de slag door middel van personal coaching, maar ook in loopbaantrajecten speelt het ontwikkelen van zelfvertrouwen vaak een rol. Wanneer je vertrouwt op je eigen kunnen ben je in staat om meer van jezelf te laten zien en durf je voor jezelf op te komen. Het maakt dat je bewustere keuzes maakt en met plezier werkt en leeft. (advies loopbaan Almelo)

Advies loopbaan Almelo

Wil je aan de slag met personal coaching of heb je juist een loopbaanvraag? CoachPraktijk  Twente gaat graag met jou aan de slag. Dat kan zijn om zelfverzekerder te worden, maar ook om te ontdekken welke baan echt bij jou past, of om je drijfveren en talenten te ontdekken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek, dit gesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Meer berichten lezen? Lees hier hoe je je zelfvertrouwen een boost geeft.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

Advies loopbaan Almelo

Advies loopbaan Almelo