Leren fietsen op een fiets die alles andersom doet

Coaching gaat vaak over angst. Angst die ons weerhoudt die stap te zetten. Die ene stap waarvan we denken dat deze ons ruimte, verdieping of nieuwe mogelijkheden geeft. Angst haalt je dan uit de doe-stand. Het zet je vast. In gedachten, of vluchten of juist passief gedrag. Waardoor de wens naar die nieuwe stap alleen maar groter wordt. En de angst vaak ook, of het faalgevoel, de passiviteit. Om uit die spiraal te komen is het nodig de spiraal inzichtelijk te maken. Te onderzoeken wat er gebeurt. Wat je doet. En waarom je doet zoals je doet. (Ervaren coach in Twente)

Waarom je doet zoals je doet

Als je ontdekt waarom je doet zoals je doet, dan begrijp je beter waarom je bepaalde keuzes maakt. Je begrijpt waarom je patronen hebt ontwikkeld en welke strategieën je hebt bedacht om voor jezelf te zorgen. Je leert wat het effect daarvan is en ook welke strategieën niet meer helpend zijn. Dit zijn vaak confronterende momenten, die tegelijkertijd ook voor mildheid kunnen zorgen. Je wilt jezelf beschermen, voor jezelf zorgen, grenzen stellen, etc. Maar de manier waarop helpt je niet meer. Tijd om nieuwe patronen te gaan ontdekken. (Ervaren coach in Twente)

Patronen 

Coaching is als leren fietsen op een fiets die alles andersom doet. Kan je het je voorstellen? Een fiets die naar rechts gaat als jij links stuurt. Hartstikke ingewikkeld. Dat kost wel even tijd voor je dat geleerd hebt. Dat geldt dus ook voor nieuw gedrag. En daar kan een coach je bij helpen en ondersteunen. Zodat je een ervaren fietsen kan worden, met de ruimte om terug te vallen of soms je oude fiets te pakken. (Ervaren coach in Twente)

Aan de slag met een ervaren coach in Twente

Wil jij jouw angst in de ogen kijken, patronen en strategieën in kaart brengen en zaken anders gaan doen. Daar kunnen onze coaches je bij helpen. We zijn ervaren, geaccrediteerd en resultaatgericht. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

Ervaren coach in Twente