Naar Rome of Milaan?

Doelen stellen. We doen het graag. Soms zijn het wensen of verlangens, soms realistische doelen, grote doelen, kleine stapjes, jaardoelen, jarenplannen. Doelen zijn er in alle soorten en maten. Doelen zetten ons in beweging, verlammen soms wanneer het niet lukt te beginnen, geven energie, maar kunnen ook een faalgevoel geven. Doelen. Sommigen hebben ze nodig om gemotiveerd te raken. Anderen krijgen er de kriebels van. Ze zijn zo mooi. En soms zo moeilijk. (Persoonlijke coach uit Twente)

In beweging komen

Als je iets wilt veranderen, dan is het nodig vast te stellen waar je naar toe wilt gaan. Dat geeft richting en motivatie. Toch leert de realiteit dat er meer wegen naar Rome zijn. Daarnaast kan ook halverwege de rit blijken dat Milaan toch ook geen gekke bestemming is. Soms zijn harde doelen nodig, bijvoorbeeld een spaarbedrag om die mooie reis te maken of om je bedrijf levensvatbaar te houden. Maar veel vaker zijn doelen veranderlijk. Zoals bij de terugkeer naar werk bij een burn-out. De stip die men op de horizon zet is vaak ‘de persoon die ze waren voor ze klachten kregen’. Maar de vraag is of je die stip nog wel wilt zetten. Dan is het mooie te onderzoeken wat je nodig hebt om fijn te werken, of balans te ervaren in jouw leven. In dat geval kan het ook heel fijn zijn regelmatig te kijken welke stappen je al gezet hebt, om te ervaren dat je vooruit gaat. Te ervaren dat je in ieder geval onderweg bent naar Italië.

Naar Italië

Met een persoonlijke coach kan je ontdekken wat jij nodig hebt om in beweging te komen. Want dat is eigenlijk de belangrijkste stap. In onze praktijk merken we regelmatig dat die stap eigenlijk al gezet is zodra je bij je coach aan tafel zit. Je gaat het anders doen! Dat besluit maakt al dat je andere stappen gaat zetten, waardoor je je bewuster wordt, deuren open gaan en sommige dicht. Een proces is in gang gezet. En dat proces, die weg naar Italië is, is net zo belangrijk als de bestemming. Of dat nou Rome of Milaan is. (Persoonlijke coach uit Twente)

Aan de slag met een persoonlijke coach uit Twente

Wil jij met jouw doelen aan de slag en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Kijk dan eens rond op onze website om te zien wat we voor jou kunnen betekenen. Of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom!

Onze coaches zijn NOLOC en NOBCO geaccrediteerd. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

Persoonlijke coach uit Twente