Waar blinken jouw teamleden in uit?

(workshop kwaliteiten) Iedereen heeft talent! We weten het alleen niet altijd van onszelf. Naast kennis, hebben mensen van ‘nature’ namelijk nog veel meer in huis. Dat noemen we talenten.

Als je inzichtelijk hebt waar jouw talent ligt, welke taken je bij voorkeur uitvoert, waar je blij van wordt, dan ken je ook de plek waar jij je van nature prettig en veilig voelt. Die comfortzone is een goede voedingsbodem voor een verdere ontwikkeling. Want als je iemand in zijn kracht zet op basis van zijn natuurlijke talent, kan hij zich het beste ontwikkelen en haal je het meeste potentieel uit jezelf en/of je omgeving. Wil jij samen met jouw teamleden ontdekken waar jullie talenten liggen? Doe dan de Teamworkshop Kernkwaliteiten!

Workshop Kwaliteiten

Stoor je je mateloos aan die collega? Kijk dan eens naar de kwaliteit die erachter zit en ontdek wat je van die collega kan leren! De workshop Kernkwaliteiten geeft inzicht in de kernkwaliteiten van teamleden. Daarnaast leer je je valkuilen, uitdagingen en allergieën kennen.

Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten zijn specifieke sterke kwaliteiten, waar iemand over kan beschikken. Deze kwaliteiten zijn typerend voor de persoon. Deze eigenschappen maken hem of haar uniek en doen direct denken aan deze persoon. Kernkwaliteiten zijn eigenschappen die niet aan te leren zijn en behoren tot de kern van een persoon, dit in tegenstelling tot vaardigheden. Je kunt kernkwaliteiten echter wel ontwikkelen en het kernkwadrant kan je hierbij helpen. In de workshop kwaliteiten gaan we hiermee aan de slag. Hieronder uitleg over de stappen.

Valkuilen

Iedere kwaliteit heeft een schaduwkant. Je positieve eigenschappen kunnen doorslaan. Ze keren zich dan tegen je. Dat is je valkuil. Iemand die als kernkwaliteit zelfverzekerdheid heeft, kan hierin doorschieten en als arrogant worden gezien.

Uitdagingen

Wat heb je te leren zodat je niet in je valkuil stapt? De uitdaging is om je valkuil om te zetten in iets positiefs. De uitdaging bij zelfverzekerdheid is bijvoorbeeld de kwaliteit bescheidenheid. (workshop kwaliteiten)

Allergie

Een positieve eigenschap kan ervoor zorgen dat je allergisch bent voor het tegenovergestelde van die eigenschap. Iemand die zelfverzekerd is, kan bijvoorbeeld moeilijk omgaan met iemand die timide is.

Uitleg kernkwadrant

Om je valkuil, uitdaging en allergie te ontdekken maken we gebruik van een kernkwadrant. Je kan met een kernkwadrant ook een kwaliteit ontdekken door bijvoorbeeld te starten met een allergie of met een valkuil. Een kernkwadrant wordt meestal weergegeven in een figuur. (workshop kwaliteiten)

workshop kwaliteiten

Waarom meedoen?

  • Je ontdekt je kwaliteiten en bijbehorende valkuilen
  • Je leert je uitdagingen kennen, zodat je niet meer in je valkuilen stapt
  • Je leert reflecteren op de relatie die je hebt met anderen
  • Je begrijpt het gedrag van je collega’s
  • Er ontstaat onderling door de workshop kwaliteiten meer begrip en acceptatie

Wat gaan we doen?

  • We gaan aan de slag met kwaliteiten
  • Tijdens de workshop kwaliteiten gaan we kernkwadranten maken
  • Individuele – en groepsopdrachten
  • Een leuk spel om kwaliteiten te ontdekken
  • Een stappenplan maken om mee aan de slag te gaan

Aanmelden workshop kwaliteiten

CoachPraktijk Twente biedt de workshop kwaliteiten aan voor een hele dag of voor een dagdeel. We gaan graag in gesprek om te kijken wat het beste bij jullie team past.

Direct je team aanmelden voor de Workshop Kernkwaliteiten? Vul dan onderstaand formulier in! Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Workshop

Workshop kwaliteiten ontdekken

Wil je een leuke workshop met jouw team doen, maar vind je nog niet precies wat je zoekt? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen. We maken regelmatig workshops op maat die goed passen bij de organisatie en de wensen voor een workshop.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC erkend tot (loopbaan) coach professional.

workshop kernkwaliteiten

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over de TMA teamanalyse.