Goed samenwerken is de kern van iedere organisatie

(teambuilding samenwerken) In moderne organisaties is het belangrijk dat teams goed samenwerken en dat het werk goed wordt verdeeld. Daardoor kan ieder teamlid op de meest effectieve manier worden ingezet. Via de Teamanalyse zie je direct wat de voorkeuren van het team zijn, voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe het werk het beste kan worden verdeeld. De teamdashboards en -rapportages geven informatie over de natuurlijke drive en talenten van een team. TMA geeft ook adviezen over de aansturing van teams en verstrekt inzicht in het potentieel van een team.

  • Eenvoudig teams samenstellen met TMA
  • Effectiviteit vergroten
  • Inzichtelijke analyses van uw teams

Drijfverenoverzicht

Het drijfverenoverzicht van de Teamanalyse geeft een grafische weergave van de teamdrijfveren waarmee de dynamiek van het team duidelijk wordt. Aansturing van een team wordt met deze informatie een stuk eenvoudiger. (teambuilding samenwerken)

Teamadvies

Op basis van de teamdrijfveren kunnen heldere adviezen gegeven worden over de manier waarop je het beste met het team kunt omgaan.

teambuilding samenwerken

Potentieeloverzicht & competentiematch

Het potentieeloverzicht in de analyse toont de ontwikkelbaarheid van het team voor meer dan veertig competenties. Daarnaast zie je meteen in welke mate het team talent heeft voor belangrijke teamcompetenties. (teambuilding samenwerken)

Toepassingen van de teamanalyse

Talentdialoog

De TMA Teamanalyse is een uitstekend middel voor een talentdialoog tussen leidinggevende en team. Het inzicht in elkaars talenten zorgt voor een positief gesprek over de kracht van het team en hoe mensen elkaar kunnen helpen en versterken. (teambuilding samenwerken)

Teamfit

Elk team moet en wil resultaten behalen. Heb je het juiste elftal of moet er additioneel talent worden aangetrokken? Dat kun je zien met de TMA teamanalyse.

Aansturing en coaching

Voor een leidinggevende is het handig om te weten wat de voorkeuren van de groep zijn. Hij kan zijn managementstijl en interventies aanpassen op de drive en talenten van het team.

Werkverdeling

Ieder teamlid is anders en heeft eigen talenten. Met het overzicht van de teamtalenten kan het werk makkelijk worden verdeeld op basis van motivatie en talent.

Teambuilding samenwerken

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je graag met ons in gesprek over de teamanalyse? Neem dan contact met ons op!

CoachPraktijk Twente is door TMA gecertificeerd tot TMA professional.

Bron informatie: TMA

Meer berichten lezen? Hier wat opties:

# teambuilding samenwerken