Zelfreflecterend of zelfverzekerd?

Zelfreflecterend. Een heel mooi talent. Maar ook een talent waar mensen met zelfreflecterend talent zelf best kritisch op kunnen zijn. Zelfkritisch is een talent dat we onderzoeken in de Talenten Motivatie Analyse. Dit doe je in een coachtraject met een TMA professional. Deze analyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten in kaart. Als het gaat om zelfreflectie bekijken we hoe jij scoort op de drijfveer eigenwaarde. Hieronder lees je wat het betekent als in jouw analyse dit talent naar voren komt.

Wanneer je het talent zelfreflecterend hebt, doe je het graag goed. Externe indrukken (met name negatieve) hebben meer impact. Je bent daarmee meer sfeergevoelig en emotioneel betrokken. Je voelt je betrokken en probeer je fouten te voorkomen. Misschien ben je wel perfectionistisch. Je betrekt fouten en zaken die minder goed gaan sneller op jezelf. Je ziet snel de consequenties van fouten in en hebt een sterke zelfkritische houding. Dit kan ook een valkuil worden, dan wordt fouten maken een te grote angst en belemmerd het je in je functioneren. Met een TMA professional ga je in een coachtraject op zoek naar wie je bent.

Jezelf goed kennen

Jezelf goed leren kennen helpt je niet alleen keuzes te maken, het maakt je ook sterker. Je leert in een coach traject wat jouw sterke punten zijn, maar ook welke valkuilen je kent. Én hoe je deze kunt vermijden. Ook ontdek je met een TMA professional wat er nodig is om jouw talenten meer te benutten en in welke werkomgeving je het beste tot je recht komt.

Aan de slag met een TMA professional

Wil jij ontdekken waar jouw talenten liggen, in welke werkmomgeving je het beste tot je recht komt en hoe je jezelf kunt versterken? Dan biedt een coach traject met TMA uitkomst. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

De coaches van CoachPraktijk Twente zijn gecertificeerd TMA professional en zeer ervaren. Meer berichten lezen? kijk dan hier.

TMA professional