Gestart met een nieuw team? Met TMA zorg je voor effectiviteit en verbinding

Ben jij net gestart met een nieuw team? Of werken jullie al langer samen, maar vinden jullie het fijn je te verdiepen in elkaars talenten en te ontdekken waar de kracht van jullie team ligt? Dan biedt onze TMA teamtraining uitkomst! De teamanalyse TMA geeft inzicht in de individuele talenten van ieder teamlid, waardoor deze in zijn kracht wordt gezet, maar geeft ook een beeld van jullie team. Je ontdekt waar veel energie zit, maar ook waar mogelijke valkuilen liggen. Het is belangrijk dat teams goed samenwerken. Het werk van een team moet goed worden verdeeld, zodat elk teamlid de taken goed kan uitvoeren. Met behulp van de teamanalyse TMA krijg je direct inzicht in de gedragsvoorkeuren en talenten van alle teamleden.

Daardoor kan ieder teamlid op de meest effectieve manier worden ingezet. De teamdashboards en -rapportages geven informatie over de natuurlijke drive en talenten van een team. De teamanalyse TMA geeft ook adviezen over de aansturing van teams en verstrekt inzicht in het potentieel van een team.

  • Eenvoudig teams samenstellen met TMA
  • Effectiviteit vergroten
  • Inzichtelijke analyses van je teams

Drijfverenoverzicht

Het drijfverenoverzicht van de Teamanalyse TMA geeft een grafische weergave van de teamdrijfveren waarmee de dynamiek van het team duidelijk wordt. Aansturing van een team wordt met deze informatie een stuk eenvoudiger.

Teamadvies bij teamanalyse TMA

Op basis van de teamdrijfveren kunnen adviezen gegeven worden over de manier waarop je het beste met het team kunt omgaan.

TMA teamanalyse

Potentieeloverzicht & competentiematch

Het potentieeloverzicht in de analyse toont de ontwikkelbaarheid van het team voor 53  competenties. Daarnaast zie je meteen in welke mate het team talent heeft voor belangrijke teamcompetenties.

Toepassingen van de teamanalyse TMA

De TMA Teamanalyse is een uitstekend middel voor een talentgesprektussen leidinggevende en team. Het inzicht in elkaars talenten zorgt voor een positief gesprek over de kracht van het team en hoe mensen elkaar kunnen helpen en versterken.

Teamfit

Elk team moet en wil resultaten behalen. Heb je het juiste elftal of moet er additioneel talent worden aangetrokken? Dat ontdek je met de TMA teamanalyse.

Aansturing en coaching

Voor een leidinggevende is het handig om te weten wat de voorkeuren van het team zijn. Hij kan zijn managementstijl en interventies aanpassen op de energie en talenten van het team.

Werkverdeling

Ieder teamlid is anders en heeft eigen talenten. Met het overzicht van de teamtalenten kan het werk goed worden verdeeld op basis van motivatie en talent.

Meer weten?

Wil je meer weten over de TMA Methode? Bekijk dan eens dit filmpje!

Contact

Bent je enthousiast geworden of wil je meer weten over de teamanalyse TMA? We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor jou en je team kan betekenen. CoachPraktijk Twente is gecertificeerd TMA professional. Meer berichten lezen? Lees hier meer over coaching bij stress.

TMA teamanalyse