Last van stress? Blijf er niet mee rondlopen!

Ervaar je stressklachten? Blijf er niet mee rondlopen, maar trek aan de bel! Zo voorkom je niet alleen langdurige uitval, maar zorg je er ook voor dat je in de toekomst weet hoe je voor balans houdt in werk en leven. Coaching bij stress helpt je te onderzoeken waar jouw stress vandaan komt én hoe je ervoor zorgt dat je hiermee om kan gaan. Je ontdekt waarom je doet zoals je doet, hoe je meer gebruik maakt van je talenten en hoe je zorgt dat je niet telkens in jouw valkuilen stapt. Zo is er ook meer ruimte voor plezier op het werk. En wist je dat veel werkgevers coaching bij stress voor werknemers vergoeden? Vraag er eens naar op jouw werk. (Coachingspraktijk in Almelo)

Wat gaan we doen

We gaan in een stress coaching traject van start met een oriënterend gesprek waarin we het probleem analyseren. We gaan aan de slag met jouw coachdoel en maken dit, indien nodig, duidelijk en concreet. Wat wil jij graag in dit traject bereiken? Wanneer is dit traject voor jou geslaagd?

Na een oriënterend gesprek gaan we aan de slag. Een stress coaching traject bestaat gemiddeld uit 8 coach sessies, waarin de volgende fases aan bod komen.

  • Fase 1
    Onderzoek en zelfkennis: we gaan onderzoeken wat jouw stressfactoren en veroorzakers zijn. Optioneel doen we in deze fase een drijfverentest of de Talenten Motivatie Analyse.
  • Fase 2 
    Wat kan je? Wat is je ervaring en waar liggen jouw ambities? Waar krijg jij stress van, wat zijn jouw valkuilen en hoe komt het dat je telkens weer tegen dezelfde, hardnekkige patronen aanloopt? We onderzoeken jouw talenten en drijfveren. Wanneer je aan de slag gaat met jouw talent en competenties waar jij in uitblinkt functioneer je beter en krijg je juist energie. We onderzoeken in welke omgeving jij het beste tot je recht komt en waar jij de beste versie van jezelf kunt laten zien. Na de tweede fase weet je wat jouw drijfveren en kwaliteiten zijn, je bent je bewust van je valkuilen en herkent de signalen. Je verkrijgt inzicht in je sterke en zwakke punten.
  • Fase 3
    Waar wil je naar toe? We gaan naar aanleiding van je coachdoel concrete acties opstellen. Je leert beter met je stress om te gaan. Je leert ‘nee’ te zeggen en voor jezelf te kiezen. Je durft keuzes te maken en voelt beter aan wanneer je een grens bereikt en je kan dat ook aangeven. We besteden ook aandacht aan vitaliteit; beweging en voeding.

Coachingspraktijk in Almelo

Ben je klaar om af te rekenen met stress? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ben je benieuwd hoe anderen de coaching hebben ervaren? Kijk dan hier.

CoachPraktijk is NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

Coachingspraktijk in Almelo