Heb jij al gebruik gemaakt van de subsidie voor loopbaangesprekken?

Ben je rijksmedewerker en heb je behoefte om eens te sparren met een professional over jouw werk en loopbaan? Maak dat gebruik van de subsidie voor rijksmedewerkers! Iedere rijksmedewerker kan subsidie van maximaal 1.500 euro (exclusief btw) aanvragen. Dat kan door gebruik te maken van de Subsidie Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk. Het is alleen mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaanadvies van een loopbaandeskundige die is gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional. Heb jij interesse in een loopbaantraject en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het gratis loopbaanadvies rijksmedewerker
Je vraagt de subsidie zelf aan en kiest ook zelf een Register Loopbaanprofessional uit het beroepsregister. Voordat de aanvraag wordt beoordeeld, wordt eerst getoetst of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor de regeling. Als je de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk is geweest en niet eerder gebruik heft gemaakt van de regeling dan kom je in aanmerking. De subsidie regeling loopbaanadvies kan zonder tussenkomst van de leidinggevende aangevraagd worden bij het A+O fonds Rijk. De regeling loopt af op 30 juni 2022.

De subsidie regeling loopbaanadvies rijksmedewerker in het kort
De subsidie regeling loopbaanadvies helpt je als rijksmedewerker om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten. Maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:

  • Je gaat naar de website www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
  • Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie regeling loopbaanadvies. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
  • Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Dan meld je je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
  • Vervolgens kies je zelf een Register Loopbaanprofessional die een offerte voor je kan maken.
  • Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan.
  • Je declareert de vergoeding bij het A+O fonds Rijk.
  • Wanneer je het gedeclareerde bedrag uitgekeerd hebt gekregen, betaal je het traject bij de Register loopbaanprofessional en kun je van start gaan.
  • Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.

Subsidie regeling loopbaanadvies rijksmedewerker

Wil je aan de slag met jouw loopbaan? Neem dan gerust contact met ons op voor een intakegesprek. In dit gesprek onderzoeken we waarmee je aan de slag wilt en vertellen we wat we voor jou kunnen betekenen. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. je bent van harte welkom.

De medewerkers van CoachPraktijk Twente zijn door NOLOC gecertificeerd tot Register Loopbaan Professional. Meer berichten lezen? lees hier over het studiekeuze traject. Meer berichten lezen? Lees hier over onze teambuilding dagen.

subsidie regeling loopbaanadvies