Wat is gezonde stress en wat is ongezonde stress?

(Stress coaching in Twente) Stress is er elke dag, en dat is ook goed. Het houdt ons scherp en zet in beweging. Maar niet elke stress is goed. Wat is nou gezonde stress en wat niet? Onderstaand overzicht geeft antwoord op deze vraag.

Gezonde stress Ongezonde stress
Het werk roept alleen extra spanning op Het werk roept extra emoties op
Je hebt het gevoel de gang van zaken nog in de hand te hebben. Je ziet je zware baan als uitdaging.  Denkt het werk niet meer aan te kunnen en je begint werk als bedreiging te zien voor carrière en gezondheid.
Over het werk denk je meestal positief Je denkt negatief over (je) werk
Medewerker stelt zich actief op om moeilijkheden het hoofd te bieden Medewerker is vooral bezig met overleven (stress coaching in Twente)
De inzet past bij de taak. Medewerker herstelt goed na rust. Medewerker put zich uit en herstelt niet meer na een inspanning.
Het extra werk leidt tot vermoeidheid Extra werk leidt tot verstoring en ziekte
Medewerker verwacht dat zijn inspanning resultaat zal opleveren Medewerker weet niet zeker of zijn inspanning tot resultaat zal leiden

Stress coaching in Twente

Loop je rond met stressklachten en wil je daar iets aan doen? Start dan met een coachtraject. In een coachtraject leer je jezelf goed kennen. Je ontdekt waarom je doet zoals je doet en waar jouw stressklachten vandaan komen. Ook leer je rust in te bouwen en (meer) voor jezelf te kiezen. In het traject ga je (betere) keuzes te maken en weet wanneer je rust moet pakken. Tijdens het traject krijg je goede tips die je direct kan toepassen en ontdek je wat jou energie en plezier geeft in werk en leven, én hoe je daar meer tijd aan kan besteden. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC gecertificeerd. Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn. Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over waarden. (Stress coaching in Twente)

Stress coaching in Twente