Wat voor waardetype ben jij?

(Professionele loopbaan coaching) Wat vind jij belangrijk in je werk? Word je blij van tradities, wil je graag presteren, of heb je graag macht? Wanneer je weet wat jij belangrijk vindt, dan kan je meer richting geven aan je werk en loopbaan. Hieronder zie je verschillende waardetypes. Waar herken jij jezelf in?

  1. Traditie

iemand weet graag precies waar hij aan toe is. Dit waardetype is te vinden in grotere conventionele organisaties met een grote nadruk op orde en procedures.

  1. Macht

Bij dit waardetype wordt erkend dat sommige mensen nu eenmaal  beter op hun taak zijn toegerust dan anderen. Iemand kan sterker, slimmer of beter zijn dan de ander en een leiderschapsrol vervullen. (Professionele loopbaan coaching)

  1. Presteren

Bij dit type gaat het om het maximale uit zichzelf, de hulpbronnen en de techniek halen.

  1. Uitdaging

Afwisseling, spanning en avontuur staan centraal bij dit waardetype. Iemand probeert zo veel mogelijk prettige dingen mee te maken in het leven.

  1. Vernieuwing

Iemand met dit waardetype ziet dat de wereld volop in beweging is en wil oude denkkaders en regeltjes loslaten omdat ze niet meer voldoen. Nieuwsgierig zijn, flexibel en creatief denken is het motto. (Professionele loopbaan coaching)

  1. Expressie

Mensen hebben veel onbekende vermogens in zich die ze echter vaak te weinig ontwikkelen. Bij dit waardetype is zelfontplooiing en het stimuleren van anderen om hun mogelijkheden te ontdekken van belang.

  1. Harmonie

De wereld wordt beschouwd als één geheel en alles is met elkaar verbonden. Het streven is gericht op harmonie tussen individu, gemeenschap en natuur en op een aangenaam en duurzaam leven. (Professionele loopbaan coaching)

  1. Bescheidenheid

Bij dit waardetype is het van belang om in een groep te leven die steun en veiligheid biedt. Samenwerking is nodig om problemen gezamenlijk te overwinnen. Het gaat om overleven van de groep en niet om het individu.

Professionele loopbaan coaching

Welke waardetype herken je bij jezelf? Of herken je er meer? Wil je meer richting geven aan je loopbaan of ontdekken wat goed bij jou past? Ga dan aan de slag met professionele loopbaan coaching. In een coach traject leer je jezelf goed kennen, je ontdekt waar je energie van krijg, maar ook waar je van leeg loopt. Je begrijpt waarom je doet zoals je doet en wat je nodig hebt om jouw talent te laten zien. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Professionele loopbaan coaching

Mer berichten lezen? Ontdek hier hoe je kan stoppen teveel over alles na te denken. (Professionele loopbaan coaching)