Waar ben jij nou echt goed in?

(loopbaanadviseur) Afgelopen vrijdag gaf ik samen met Gabrielle les voor Balansgroep. In deze praktijkles, die dit keer in teken stond van kwaliteiten, brengen de studenten het geleerde van de theoriedag in de praktijk. Het stil staan bij jouw kwaliteiten is een belangrijk onderdeel van een coach traject!
Ken jij je eigen kwaliteiten? Wanneer je jezelf goed kent, dan begrijp je waarom je doet zoals je doet, je snapt waarom je af en toe in een valkuil stapt, maar je vergroot ook je zelfvertrouwen.

Kwaliteitensessie

Het is fijn als je het werken met kwaliteiten als student goed onder de knie krijgt. In onze eigen coachpraktijk is het gesprek over jouw kwaliteiten ook vast onderdeel dat in vrijwel alle trajecten teug komt. Het is een fijne sessie waarin we voortborduren op vorige sessies, puntjes op de i zetten en tot de kern van jouw kwaliteiten komen. Het is ook een mooi moment om eens stil te staan bij jouw talenten, even trots te zijn en te onderzoeken of je deze kwaliteiten ook in zet. Maar ook om te kijken waar je ze nog meer in kan zetten. (loopbaanadviseur)

Coach of loopbaanadviseur

De studenten van Balansgroep willen coach worden, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen bijvoorbeeld een loopbaancoach en een loopbaanadviseur. Het ontdekken van je kwaliteiten is een onderdeel van coaching in een persoonlijk traject of een loopbaan traject. Bij coaching ga je aan de slag met jouw coachvraag. Je kan bijvoorbeeld willen ontdekken welke banen goed bij jou passen, misschien wil je assertiever worden, beter leren communiceren of jouw talenten in kaart brengen. Samen met een coach ga je op zoek naar antwoorden, een proces waarin je zelf aan het stuur staat en stappen onderneemt. Wanneer je liever advies hebt, dan kom je vaak terecht bij een loopbaanadviseur. Deze vertelt jou wat bij jou past en wat je het beste kan doen. Natuurlijk ondersteunen wij jou hier ook bij, maar het is het mooiste wanneer je dit al doende zelf ontdekt, zo ontstaat er een keuze die gebaseerd is op jou, jouw drijfveren, jouw ervaring en eventueel testen en onderzoeken. Een mooie basis voor een toekomst die aansluit bij jou en je mogelijkheden. (loopbaanadviseur)

Contact loopbaanadviseur

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij CoachPraktijk Twente. Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend. Je bent van harte welkom.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Instagram. Loopbaanadviseur

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend

loopbaanadviseur

Meer berichten lezen? Ontdek hier welk waardetype je bent.

Loopbaanadviseur