Voel je zekerder in je werk en organisatie

(Professionele coach) Je hebt een toffe baan, een fijne werkgever en je ervaart een goede balans tussen werk en privé. Dat klinkt bijna ideaal, toch voel je je niet zelfverzekerd. Hoe kan dat nou? Om te genieten van je werk is het van belang dat je werkzaamheden verricht die goed bij jou en je talenten past. Het kan echter zijn dat er werkzaamheden zijn die je (nog) niet zo goed liggen, waar je weinig ervaring in hebt, geen talent voor hebt of waar je je onzeker over voelt. Soms drukt dat zo op je functioneren, dan het de overhand krijgt. En dat is jammer! Een goed moment om met een coach aan de slag te gaan.

Competentiepotentieel en ontwikkeling

Als je weet waar jouw aanleg ligt, jouw behoefte en jouw ervaring dat heb je een goed inzicht in jouw mogelijkheden en functioneren op het werk. Je begrijpt waarom sommige dingen vanzelf gaan en andere meer moeite kosten. Je kunt daar je werk op inrichten, zodat je lekker in je vel zit en je zelfverzekerd voelt. Met een coach kan je inzicht krijgen in deze belangrijke punten. In een coach traject leer je jezelf goed kennen, je ontdekt waar jouw talenten liggen en voor welke competenties je aanleg hebt. (Professionele coach)

Hoe ziet een traject eruit?

Wanneer je aan de slag wilt met een professionele coach in jouw huidige situatie, dan is het van belang dat je onderzoekt wat het prettigste werkt voor jou. Het kan zijn dat je het meest gebaat bent met een coach die jou coacht op de werkvloer (coaching on the job), maar is veel situaties is het juist ook prettig om gecoacht te worden in een andere omgeving (bijvoorbeeld bij de coach). De (letterlijke) afstand en andere setting kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ook echt even met afstand naar de situatie kan kijken. Zo krijg je ruimte om jezelf goed te leren kennen, ook los van het werk, om zo weer goed richting te geven aan jouw werkende leven. Wat voor jou het beste werk en hoeveel sessies er nodig zijn hangt af van jouw situatie. Dit bespreken we in een intake gesprek. (Professionele coach)

In gesprek met een professionele coach

Wil je meer weten over de mogelijkheden van coaching in jouw huidige werk? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is een door NOLOC erkende loopbaanprofessional.

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over hoe je ontdekt welke baan echte bij je past! (Professionele coach) Of lees hier over drijfveren.

Professionele coach