Help! Ik word ontslagen!

Ontslag heeft vaak een ingrijpende impact op mensen. Medewerkers verliezen op het moment van ontslag niet alleen een groep waar ze deel van waren, maar ook een plek waar jij van betekenis van, waar jij een bijdrage leverde. Ook het gevoel van identiteitsverlies kunnen het ontslagproces heftig maken. Deze aspecten zijn heel belangrijk. Ze geven het leven zin. Daardoor kan ontslag een schokkende gebeurtenis zijn en een gevoel van ontreddering teweeg brengen. Daarom is goede begeleiding van een outplacement bureau in dit proces heel belangrijk. Het is dan ook altijd een onderdeel van een outplacement traject.

Sociale wezens (outplacement bureau)

Wij zijn in essentie sociale wezens. We willen ons verbinden met andere mensen en opgenomen worden in een groep waar we gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Voor sommige mensen maakt de aard van het werk zelfs niet uit. Ze willen gewoon deel zijn van een fijn team. Voor hen is de sfeer belangrijker en de sociale contacten. Wanneer je een plek verliest waar je bij hoorde, verlies je een belangrijke levensinvulling en vervulling. (outplacement bureau)

Betekenis hebben

Naast de behoefte om deel te zijn aan een groep, is het voor veel mensen ook belangrijk om zich te kunnen ontwikkelen, uitdagingen aan te gaan, zich te onderscheiden van anderen en betekenis te hebben in de samenleving. Zonder jouw professionele bijdrage, ga je je afvragen wat voor betekenis je nu nog hebt in de samenleving. Dat kan een groot gemis zijn, want ook hier verlies je een belangrijke levensinvulling en vervulling. Het kan het gevoel geven dat het leven zonder betekenis geen zin heeft. (outplacement bureau)

Jouw identiteit

Wanneer je op een feestje gevraagd wordt; ‘wie ben je?’ of ’wat doe je?’, dan antwoord je meestal met het beroep dat je uitoefent. ‘ Ik ben coach/ trainer’, zeg ik meestal. Dus in de taal identificeer je je met een beroep. Daarnaast voelt het ook vaak zo dat je iemand bent op het werk: je bent beleidsmedewerker, je bent leidinggevende, je bent een HRM manager of je bent een verantwoordelijke medewerker. Als dit wegvalt, valt ook je identiteit weg die daarmee is verbonden. Je kunt je nu afvragen; ‘wie ben ik nu?’ zonder een deskundige rol. Je hebt geen status meer. Wellicht krijg je nu het idee dat je nutteloos bent en straks een zielige werkloze. Dit kan je positieve zelfbeeld onderuit halen en je gevoel van eigenwaarde ondermijnen. Dus door verlies van werk verlies je een groot deel van je leven

Outplacement bureau

Ben je ontslagen, pas je niet meer in de organisatie of is er een andere reden dat je op zoek gaat naar een nieuwe baan? Dan kan het zijn dat je een budget van je werkgever hebt meegekregen voor een outplacement bureau. Dit budget kan je gebruiken voor jouw zoektocht naar een nieuwe baan. In een outplacement traject gaan we jou intensief begeleiden van werk naar werk. Wil je meer weten over outplacement of andere mogelijkheden? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Je bent van harte welkom.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend

outplacement bureau

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram!

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over persoonlijke coaching.

Outplacement bureau