Op zoek naar een goede loopbaancoach?

Ben je op zoek naar een gecertificeerde coach in Almelo? Bij CoachPraktijk Twente kan je terecht voor coaching, trainingen en workshops. De praktijk is door beroepsvereniging NOLOC gecertificeerd. CoachPraktijk Twente is professionele loopbaancoach. Ook kan je terecht voor stress coaching, persoonlijke coaching en coaching bij studiekeuze.

Loopbaancoaching helpt je (vooruit) als je je afvraagt hoe het verder moet met je werk, je baan en je carrière. Je hoeft geen ingewikkelde carrière of enorme problemen te hebben om een loopbaancoach in te schakelen. Sterker nog: loopbaancoaching is er juist om dat te voorkomen. Een loopbaancoach kijkt niet naar problemen maar naar oplossingen. Samen met jou. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

Loopbaancoaching

loopbaancoach

Hoe leuk je je werk ook vindt, deze vragen schieten vast wel eens door je hoofd:

 1. Ik wil graag weten: ‘Wie ik ben, wat ik kan en welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt voor mij bestaan?’
 2. Ik wil mij graag verder ontwikkelen. Wat zijn voor mij passende opleidingsmogelijkheden en een geschikte loopbaanrichting?
 3. Passen mijn huidige werkzaamheden (nog) wel bij mijn competenties? (loopbaancoach)
 4. Ik loop tegen zaken aan in mijn werk (communicatie, keuzes maken, assertiviteit, samenwerking). Hoe kom ik beter tot mijn recht en kan ik persoonlijk groeien?
 5. Zou een andere functie beter bij mij passen? Hoe krijg ik helder in beeld wat mijn talenten en ontwikkelpunten zijn, zodat ik de juiste stap maak in mijn loopbaan?
 6. Ik vind het moeilijk om te benoemen wat nu precies mijn talenten en kernkwaliteiten zijn en hoe ik deze beter kan benutten.
 7. Welke baan past goed bij mij?
 8. In welke werkomgeving kom ik het beste tot mijn recht?
 9. Ik wil voor mezelf beginnen, maar hoe pak ik dat aan?
 10. Ik ben niet meer zeker van mijn huidige baan en wil me vast verder oriënteren.
 11. Er is geen uitdaging meer in mijn huidige baan, wat nu?

Een loopbaancoach helpt je zelf weer richting te geven aan jouw loopbaan. In een traject onderzoeken we wat je kunt en wilt. Wat zijn jouw talenten en waar komen deze talenten het beste tot hun recht. Iedereen biedt toegevoegde waarde en in dit traject gaan we op zoek naar die van jou. Een loopbaantraject vormt de brug van je huidige situatie naar je gewenste situatie en jij bepaalt hoe.

Wat gaan we doen?

Met een loopbaancoach ga je van start met een oriënterend gesprek. We maken jouw coachdoel concreet: waar wil je naar toe? Wat wil je uit dit traject halen? Wat is jouw ideale situatie? Na het eerste oriënterende gesprek gaat we van start.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 1. Onderzoeken Inspiratie, verlangen en kwaliteiten: waar wordt jij enthousiast van?
 2. Optioneel: drijfverentest of Talenten Motivatie Analyse
 3. Kennis, competenties en ervaring: wat heb je in huis?
 4. Persoonlijke missie en profiel: waar wil jij voor gaan?
 5. Passende functies en werkvelden: wat wil doen en in welke branches? In welke omgeving kom jij het beste tot je recht? Welke volgende stap past bij jou?
 6. Aan de slag! Op zoek naar die leuke baan, of (wanneer je coaching wilt binnen je huidige organisatie en/of baan) aan de slag met competenties, vaardigheden, etc.

Wil je zelf de regie over jouw loopbaan in eigen handen hebben en ben je klaar om in actie te komen? Start dan nu door te doen!

Je kunt allerlei testen en/of analyses opnemen in het traject met je loopbaancoach. Wat het beste bij jou past bepalen we na een kennismakingsgesprek. Hier lees je meer over de mogelijkheden.

Aan de slag met een loopbaancoach

Wil je weten wat CoachPraktijk Twente voor jou kan betekenen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een oriënterend gesprek aan. Je bent van harte welkom!

CoachPraktijk Twente is een door NOLOC erkend (loopbaan) coach bedrijf.

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over durven dromen.