Wat als je droombaan begint te vervelen? Loopbaancoach Almelo omgeving

Wanneer je het niet helemaal naar je zin hebt op je werk betekent dat niet altijd dat je direct moet solliciteren naar een nieuwe baan. Ben je een paar jaar geleden met je droombaan aan de slag gegaan, maar verveel je je de laatste tijd steeds vaker? Ga dan eens aan de slag met job crafting. Jobcrafting is een manier waarop een medewerker zijn huidige werk zelf herstructureert. Door kleine wijzigingen aan te brengen in taken, relaties, context en gedachten over zijn werk wordt de baan (weer) meer betekenisvol. Deze aanpassingen gebeuren door de medewerker zelf, zonder de bedrijfsdoelstellingen uit het oog te verliezen of collega’s te benadelen. (loopbaancoach Almelo omgeving)

Loopbaancoach Almelo omgeving

Job crafting in jouw werk

Ook vanuit het perspectief van de organisatie is jobcrafting waardevol. Iedereen moet immers langer doorwerken. En als het plezier in het werk nu al ontbreekt, dan is nog vijf jaar werken al heel lang, maar vijftien jaar niet te overbruggen. Tijd om te kijken wat je zelf kunt doen (of met je medewerker kunt doen). Hoe kun je job crafting in jouw werk toepassen (loopbaancoach Almelo omgeving)?

  1. Maak een top tien van je taken;
  2. Op nummer 1 staat de taak waar je het meeste tijd aan besteedt;
  3. Geef per taak aan of de tijdbesteding toegenomen, afgenomen, gelijk gebleven of nieuw is;
  4. Geef per taak aan of je deze graag, niet graag, soms wel, soms niet met plezier doet. Geef ook aan van welk talent helaas geen gebruik wordt gemaakt.
  5. Ga nu in gesprek met een coach of leidinggevende om te onderzoeken met welke (kleine) aanpassingen jij je werk weer zinvoller kunt maken. (loopbaancoach Almelo omgeving)

Loopbaancoach Almelo omgeving

Wil je met job crafting aan de slag, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Een loopbaancoach helpt je in kaart te brengen wat voor jou belangrijk is en welke aanpassingen nodig zijn om weer met plezier naar je werk te gaan. Het kan ook zijn dat job crafting niet meer de juiste oplossing biedt en je op zoek wilt naar een nieuwe omgeving of uitdaging. Een coach ondersteunt je hierbij zodat je een goede keuze kunt maken. Wil je meer weten over loopbaancoaching? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. (loopbaancoach Almelo omgeving)

Bron: overduurzameinzetbaarheid.nl

Meer lezen? Lees hier een bericht over studiekeuze!

Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn!

Loopbaancoach Almelo omgeving