Hoe ga je aan de slag met jouw talent? Loopbaan coach Almelo

Talent is een veel gehoorde term, evenals talent management. Maar wat kan je daar concreet mee in jouw werk? Het werken met jouw talent maakt dat je met plezier en motivatie werkt. Maar hoe doe je dat, werken met talent? Wanneer je aan de slag wilt met datgene waar jij enthousiast van wordt, dan is er wel iets meer nodig dan kennis van jouw kwaliteiten. (loopbaan coach Almelo)

Aan de slag met jouw talent

De slogan van CoachPraktijk Twente is Aan de slag met jouw talent. Dat is niet voor niks. Het is fijn wanneer je weet waar jouw talent ligt. Het is echter nog fijner wanneer je werk doet waar je niet alleen jouw talent kunt inzetten, maar waar je ook energie krijgt van het geheel. Talent kan je inzetten wanneer meerdere factoren samenkomen. Heb je inzichtelijk waar je goed in bent? Dan weet je met welke competenties je aan de slag kunt. Maar waar ga je die kwaliteiten laten zien? Werken met plezier en energie betekent niet alleen werken met jouw talent, maar ook werken met jouw normen en waarden in een organisatie die daarbij aansluit. Om te ontdekken in welke organisatie jij het beste past is het van belang dat je naast jouw kwaliteiten ook kennis hebt van bijvoorbeeld de volgende zaken: (loopbaan coach Almelo)

Jouw drijfveren: Wat stimuleert/beweegt jou? Waar wil jij ’s ochtends je bed voor uit komen? Wat maakt dat jij intrinsiek geïnspireerd raakt? Voorbeelden van drijfveren zijn succesvol zijn, nieuwe dingen leren, avontuur, autonomie, geld, macht.

Jouw waarden: Om achter je waarden te komen, is het van belang dat je zicht krijgt op je diepste verlangens. Dat klinkt misschien wat vaag. Het is namelijk niet altijd even makkelijk daar naar te kijken. Onze echte verlangens zijn soms diep weggestopt. Soms is dat omdat we het idee hebben dat we niks te wensen hebben en soms omdat we gewoon niet geleerd hebben daarbij stil te staan.

Voorwaarden: Wat zijn jouw randvoorwaarden voor je aan een nieuwe baan begint? Hoeveel wil je verdienen? Wil je samenwerken, of werk je liever alleen? Werk je graag in een grote organisatie of wil je het liefst voor jezelf werken?

Loopbaan coach Almelo

Het vinden van werk dat aansluit bij jouw talenten en behoeften kan een flinke zoektocht zijn. Wanneer je uitblinkt in bepaalde competenties betekent dat niet dat je in iedere baan waarin dat gevraagd wordt ook tot je recht komt. Onderzoek goed of jouw organisatie dezelfde waarden uitdraagt als jijzelf. (loopbaan coach Almelo)

Aan de slag!

Heb je een goed beeld van jezelf, wat je kunt en wilt? Dan kan je verder met stap 2 in het coachtraject. Aan de slag met talent betekent bij CoachPraktijk Twente ook echt aan de slag! In het tweede deel van een coachtraject gaan we echt op zoek naar die leuke functie. Welke organisaties passen daarbij en waar vind je deze organisaties? Hoe kom je contact met die organisaties, ect. Het kan ook zijn dat we in een traject niet op zoek gaan naar een nieuwe baan, maar gaan werken aan competenties of ontwikkeldoelen, zoals beter leren kiezen, assertiever worden of beter leren communiceren. (loopbaan coach Almelo)

Loopbaan coach Almelo

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het zoeken naar de baan die bij jou past? Of loop je ergens tegen aan en kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Een coachtraject helpt je om inzicht te krijgen in wie je bent, wat je kunt en wilt, maar je gaat ook echt aan de slag, aan de slag met jouw talent. Wil je meer weten? Vraag dan een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan. (loopbaan coach Almelo)

Meer berichten lezen? Lees hier wat je kunt doen als je droombaan begint te vervelen!

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook!