Waarom aan de slag met een coach? Loopbaan begeleiding Almelo

‘Dat kan ik zelf wel!’ Hoor ik vaak als ik vertel wat voor werk ik doe. Zelf richting geven aan je loopbaan; niet alleen fijn als je dat zelf goed kan, ook een must als je een loopbaanpad wilt doorlopen dat bij jou past. Je ‘moet’ immers nog behoorlijk wat jaren werken. Wel zo fijn als je dan met werk bezig bent waar je blij van wordt. Werk dat goed aansluit op jouw talenten en competenties geeft energie, het lijkt soms wel vanzelf te gaan. Je wilt op dat gebied groeien en ontwikkelen. Kom je er niet uit waar jouw drijfveren en talenten liggen of vind je het prettig af en toe met een objectieve gesprekspartner te reflecteren? Sta dan eens stil bij je loopbaan met een coach. (loopbaan begeleiding Almelo)

Loopbaan begeleiding Almelo

Verschillende loopbaanvragen

De mensen die ik als coach ontmoet komen met zoveel verschillende vragen, geen mens of vraag is gelijk. Wel zijn er overeenkomsten. Een belangrijke vraag die vaak terug komt is het willen ontdekken van talenten en drijfveren, want dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Vaak weet je wel diep van binnen waarin jij uitblinkt, maar met een goede gesprekspartner kan je zaken weer helder krijgen. Je snapt jezelf beter en kunt weer richting geven aan je loopbaan. Zie het als een goede onderhoudsbeurt. Je zorgt goed voor je auto, want die moet nog lang blijven rijden. Datzelfde geldt voor jou. Wanneer je lange tijd niet stil staat bij wat je aan het doen bent, kan het zijn dat je verwijderd raakt van je drijfveren of talenten. Je raakt minder uitgedaagd en beleeft minder plezier van je werk. (Loopbaan begeleiding Almelo)

Ook een nieuwe stap maken in de huidige baan is een veel voorkomende vraag. Wat wil je gaan doen, wat is een goede stap? Verschillende factoren kunnen er voor zorgen dat je er zelf niet uit komt. Zit je op zo’n punt? Sta dan eens stil bij dit moment en stel jezelf een aantal vragen. Hoe begon je aan deze baan? Wat is er veranderd? Wat vind je leuk aan je werk? En wat zou je graag anders zien? Wat wil je meer doen, wat minder? Voel je je nog gewaardeerd? Grote kans dat het je al inzichten geeft. Een goed gesprek met iemand op je werk of juist privé kan je helpen. Bekijk samen eens de mogelijkheden. (loopbaan begeleiding Almelo)

Trots zijn op jezelf

Praten met een externe coach helpt je om eerlijk en objectief naar jezelf en je werk te kijken. Mijn ervaring is dat mensen na een traject met zelfvertrouwen weer aan de slag gaan. Niet alleen omdat ze een beter beeld van zichzelf hebben, maar ook omdat ze met meer zelfvertrouwen naar zichzelf kijken. Je bent immers goed zoals je bent, maar het is nog mooier als je kunt groeien in datgene waar je goed in bent. Dat maakt dat je trots kunt zijn op jezelf en richting kunt geven aan je leven en loopbaan; een richting die goed aansluit bij jouw drijfveren, talenten en competenties. (Loopbaan begeleiding Almelo)

Loopbaan begeleiding Almelo

Is het tijd om eens stil te staan bij jezelf en jouw professionele groei? CoachPraktijk Twente biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van coaching. Kijk eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. (Loopbaan begeleiding Almelo0

Meer berichten lezen? Kijk dan hier! Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend

Loopbaan begeleiding Almelo