Wilde jij gisteren een nieuwe baan? – jobcoach

Een nieuwe baan! En eigenlijk het liefst gisteren. Dat is wat veel mensen willen op het moment dat ze contact opnemen met een jobcoach. Ze zitten al lang niet meer op hun plek en gaan met hangende schouders elke dag naar het werk. De crisis leverde daar geen positieve bijdrage aan. De angst om zonder baan te komen zitten was te groot. En zo bleven velen zitten, ook al werden ze er chagrijnig van, haalden ze geen enkele energie meer uit hun werk en was het echt hoog tijd om eens verder te kijken.

jobcoach

Je bent niet de enige

Zit jij al tijden niet meer lekker op je werk, maar kon je je er tot nu toe niet toe zetten op zoek te gaan naar een nieuwe baan? Je bent niet de enige. Heel veel mensen zitten niet op hun plek. Maar wat ze dan wel willen doen? Geen idee! Dus blijf je nog maar even zitten. En dat is precies waar het in loopbaan coaching over gaat: ontdekken wat jij kunt en wilt. Voor velen was een loopbaan traject nog fijner geweest als ze er een half jaar eerder aan waren begonnen met een jobcoach, bijvoorbeeld op het moment dat je wilt groeien, een stap wilt maken, maar geen idee hebben wat voor stap. Of op het moment dat je merkt dat de baan of de organisatie niet meer zo goed bij je past.

Doe het met tijd en aandacht

Wanneer je zelf, of met een jobcoach, aan de slag gaat om te ontdekken wat bij jou past is het belangrijk dat je dit met tijd en aandacht doet. Als je jezelf ’s ochtends naar je werk moet slepen, of je gezellige collega’s echt nog de enige reden zijn waarom je naar het werk gaat, dan heb je misschien al veel onrust. Eenmaal de stap genomen om een andere baan te zoeken is de kans groot dat het iedere dag moeilijker wordt om je te motiveren. Je wilt snel weten waar je naar moet zoeken en weet 1 ding zeker, er moet gauw een nieuwe baan komen! Zonde, want wanneer je niet die tijd neemt om te ontdekken wat goed bij je past, is de kans groot dat je weer bij een baan terecht komt waar je het niet naar je zin hebt of waar je je snel verveelt.

Kies niet te snel

Een leuke baan is ook een lange termijn project. Wanneer je start met een sollicitatieprocedure, gesprekken, een eerste werkdag en nieuwe collega’s is de kans groot dat je vol energie zit. Er zijn weer nieuwe uitdagingen, nieuwe mensen, een nieuw salaris. Maar hoe zit dan na een paar maanden. Sluit het werk dat je gaat doen echt goed aan bij wie jij bent? Past de werkomgeving bij jou? Heb je je van tevoren verdiept in de sfeer en cultuur van het bedrijf? Het zijn belangrijke zaken waar je misschien niet de tijd voor neemt als je gisteren een andere baan had willen hebben. Pak het nu op met een jobcoach!

Een tijdloze investering in jezelf

Wanneer je dit bericht leest is de kans groot dat je twijfelt over je werk. Wat was jouw motivatie om dit bericht te lezen? Ben je op een punt aangekomen dat je je carrière eens serieus onder de loep wilt nemen? Maak dan eens een afspraak met een jobcoach. Niet omdat je morgen een nieuwe baan moet hebben, maar omdat je wilt investeren in een toekomst op het werk die bij jou past. Zodat je niet alleen met plezier naar je werk gaat, maar er ook energie uit haalt, op een voor jou passende manier wordt uitgedaagd en persoonlijk kunt groeien.

In gesprek met een jobcoach

CoachPraktijk Twente biedt loopbaan coaching, studiekeuze coaching en personal coaching. We vertellen je graag wat wij voor jou kunnen betekenen. Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Meer berichten lezen? Lees hier over een loopbaan apk!

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend.