Een goede start van je werk en loopbaan? Doe een loopbaan assessment!

(loopbaan assessment twente) Je hebt een leuke vacature en een geschikte kandidaat. Om te kijken of er een goede match is kan je een sollicitatie assessment doen. Dit assessment geeft niet alleen een goed beeld van je toekomstige medewerker, het is ook een mooie basis om te werken aan persoonlijke groei, ontwikkeling en competenties. Je weet goed waar de kracht van jouw medewerker ligt, waar hij enthousiast van wordt, maar ook waar zijn valkuilen liggen. Na een goed assessment heb je een stevige basis waarmee jij en je medewerker verder kunnen.

Loopbaan assessment Twente

Wat is een assessment?

(loopbaan assessment twente) Het doel van een assessment is het inschatten van de kwaliteiten en talenten van een werknemer. Wat zijn je sterke en zwakke punten? Waar moet je nog aan werken, en welke talenten kun je gebruiken in je loopbaan? Wat zijn je interesses en welke baan zou het beste bij je passen? Op deze manier wordt inzicht verkregen in het talent binnen een organisatie en worden werknemers beter begeleid in hun loopbaan. Ook wordt een assessment wel eens gebruikt als onderdeel van een outplacement traject. (loopbaan assessment twente)

Zelf een assessment afnemen

Je kunt ook zelf een assessment afnemen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten welke werkzaamheden goed bij jou passen. Een loopbaan assessment kan je vooral helpen carrièrekeuzes te maken. Het is hier minder bedoeld als test van je kunnen, maar eerder als hulpmiddel waarmee jij het beste uit jezelf en je loopbaan kunt halen. Wil je zelf eens bekijken welke baan nu het beste bij je past? Dan is een loopbaan assessment een goede eerste stap. (loopbaan assessment twente)

Wat gaan we doen?

Een sollicitatie of loopbaan assessment bestaat uit meerdere analyses en testen. Voor het assessment maken we gebruik van de TMA Methode. Deze methode geeft een uitgebreid beeld van de drijfveren, talenten en competenties van je medewerker. Voor een assessment bij outplacement of wanneer je zelf een assessment wilt doen, zijn de volgende uitbreidingen mogelijk:

  • Beroepsgroepen analyse
  • Werkwaardentest
  • Beroepentest (loopbaan assessment twente)

Loopbaan assessment Twente

Wil je weten of jouw sollicitant goed past in de organisatie? Of wil je zelf ontdekken welke stappen goed passen bij jou en je loopbaan? Neem dan contact met ons op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen we graag over de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Loopbaan assessment Twente