Heb jij nog plezier in je werk?

Ga jij nog met plezier naar je werk? Bij twijfel is het tijd om je te focussen op je werkgeluk. In dit bericht een aantal vragen die je helpen te onderzoeken wat werkgeluk is en of je dat nog vindt in jouw werk.

1. Geeft je werk jou motivatie?
Waarom doe je nu eigenlijk wat je doet? Wat drijft jou in je leven? Waar kom jij je bed voor uit?
(Jobcoach regio Twente)

2. Wat zijn je talenten?
Ieder mens heeft talenten of sterktes. Ook al denk je op sommige momenten dat dat niet het geval is. Meer inzicht krijgen in jouw talenten zorgt ervoor dat je weer gericht op zoek kan gaan naar jobs waar je die kan inzetten.
(Jobcoach regio Twente)

3. Waar wil je in groeien?
Wat doe je graag? Wat interesseert je en waar wil je beter in worden? Definieer waarin je wil groeien. Zo stuur je je eigen loopbaan vanzelf in de goede richting.  (Jobcoach regio Twente)

4. Matchen je waarden?
Waar sta jij voor? Wat zijn jouw waarden en zijn deze aanwezig in je werkcontext en bij je werkgever? “Kunnen werken in een omgeving waar een match is tussen jouw waarden en die van je werkgever, is essentieel om werkgeluk te ervaren”, Jobcoach regio Twente)

5. Ga je tot actie over?
Hierbij ga je met bovenstaande sleutels aan de slag om meer werkgeluk te ervaren. ”Of je nu van job verandert of actie onderneemt in je bestaande job, je zet jezelf (weer) in de driver’s seat van je leven en neemt zelf verantwoordelijkheid op”.
“Je doel concreet maken en kijken welke kleine stapjes je kan zetten richting je doel. Het is vooral kwestie om zelf het heft in handen te nemen. Of zoals ik vaak zeg: ga van calimero naar calihero.” (bron: Jobat)(Jobcoach regio Twente)

Jobcoach regio Twente

Krijg je geen energie meer van je werk, maar geen idee van welke baan wel? Zoek het uit in een loopbaantraject! Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

Jobcoach regio Twente