Doe jij wel eens een loopbaan assessment?

Werkgevers willen dat het in nieuwe cao’s meer gaat over de kwaliteit van de beroepsbevolking en over de opleiding en arbeidsmarktwaarde van werkenden. Werknemers moeten zelf de regie nemen over hun loopbaan. Een ‘loopbaan-apk’ (bijvoorbeeld een loopbaan assessment) moet helpen om vast te stellen hoe sterk de positie van een werkende is op de arbeidsmarkt en waar aandachtspunten liggen. Dat schrijven de werkgevers- en ondernemingsverenigingen AWVN, VNO-NCW en MKB-Nederland in hun gezamenlijke arbeidsvoorwaardennota voor 2017. (Bron: Personeelsnet.nl, loopbaan assessment)

Stil staan bij je loopbaan (Loopbaan assessment)

Voor ieder mens is het goed om af en toe eens stil te staan bij je loopbaan, bijvoorbeeld met een assessment. Om te kijken waar je nu staat, maar ook om te kijken waar je naar toe wilt. Door regelmatig te reflecteren krijg je niet alleen goede zelfkennis, je kunt ook beter richting geven aan je loopbaan. Je weet welke doelen je voor ogen hebt, hoe je deze wilt realiseren en in welke omgeving. Zo zorg je ervoor dat je niet op het punt komt dat je gisteren een nieuwe baan had moeten hebben en je jezelf dagelijks met hangende schouders naar je werk sleept.

Een goed coach traject

Kennis van jezelf, wat je wilt en kunt kan je krijgen door een coach traject. In een traject sta je stil bij deze punten. Door met een professionele sparringspartner te reflecteren krijg je inzicht in jouw behoeften. Je leert je talenten kennen en weet in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt. Wanneer je deze kennis hebt kan je je loopbaanpad daarop inrichten. Een zogenaamde jaarlijkse apk zorgt ervoor dat je op koers blijft. Een coach traject is een investering waar je jaren plezier van hebt. (Loopbaan assessment)

Loopbaan assessment

Een uitstekende basis voor je loopbaan is een assessment. CoachPraktijk Twente is gecertificeerd TMA professional. Met deze analyse krijg je heel concreet zicht op je drijfveren en talenten, je weet welke competenties je goed ontwikkeld hebt, waar je energie van krijgt en in welke omgeving jij goed past.

Meer weten

Wil je meer weten over coaching of het loopbaan assessment? Op de website vindt je meer informatie over de trajecten, bij referenties lees je de ervaringen van mensen die eerder een traject hebben gedaan. Wil je graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Je bent van harte welkom. Een kennismakingsgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. CoachPraktijk Twente is door NOLOC erkend als professional. Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over durven kiezen!

Loopbaan assessment