Tips bij het zoeken naar een coach

Wil je wat veranderen in je leven en ben je op zoek naar een goede coach die je daarbij kan helpen? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan je vast wat tips gebruiken die je helpen een coach te vinden die bij je past. En de eerste tip gooien we er maar gelijk in. Start met het zoeken naar een geaccrediteerde coach in Twente. Een coach die geaccrediteerd is, is niet alleen aangesloten bij een beroepsvereniging, maar heeft daar ook een traject doorlopen waarin de coach aantoont aan de verschillende competenties te voldoen.

Beroepsverenigingen

Bij CoachPraktijk Twente zijn we aangesloten en erkend bij NOLOC en NOBCO. NOLOC is een beroepsvereniging voor loopbaan professionals en NOBCO is de grootste beroepsvereniging voor coaches in Nederland. Bij beide hebben we een accreditatieproces doorlopen. Zoek je dus een coach, start dan je zoektocht naar een geaccrediteerde coach in Twente bijvoorbeeld bij deze beroepsverenigingen.

Via via

Een tweede tip in je zoektocht is een coach via via te zoeken. Ken je mensen die al bij een coach zijn geweest in jouw omgeving? Vraag ze eens naar hun ervaring? Hoe hebben ze het traject ervaren? Wat hebben ze gedaan? Ook op deze manier kan je een eerste selectie maken voor een goede geaccrediteerde coach in Twente.

Een goed gevoel

Tja, een coach kan geaccrediteerd zijn en jou geadviseerd worden door een goede vriend, maar uiteindelijk is het toch het belangrijkste dat je een goed gevoel hebt bij een coach. Plan daarom twee of drie intake gesprekken. Zo kan je de verschillende coaches vergelijken en ervaren bij wie je je prettig voelt. Want als je je ergens prettig voelt, dan kan je samen de diepte in, stappen zetten, ontdekken en opnieuw richting geven. Een prettig gevoel is een mooie basis voor een vertrouwensrelatie.

Geaccrediteerde coach in Twente

Zijn we in jouw top 3 beland? Maak dan gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer een half uur. Tot gauw!

Meer lezen? Kijk dan hier.

Geaccrediteerde coach in Twente