Wat is een geaccrediteerde coach?

Ben je op zoek naar een goede coach, maar weet je niet zo goed waarop je moet letten? Dan is kijken of een coach geaccrediteerd is een goede start. Toch is het ook niet altijd duidelijk wanneer iemand geaccrediteerd is en wordt dit al snel gesuggereerd op websites. Een coach is geaccrediteerd bij een beroepsvereniging wanneer deze coach een officieel accreditatieproces heeft doorlopen. De coach heeft dan een portfolio ingediend waarmee hij of zij laat zien te voldoen aan de voorwaarden die de beroepsvereniging stelt aan coaches (op een bepaald niveau). Een coach is dus niet geaccrediteerd wanneer deze een opleiding heeft gevolgd bij een instituut die geaccrediteerde opleidingen aanbiedt. Dit is wel de basis waarmee je en accreditatieproces kan ingaan. Daarna kan je de start maken een geaccrediteerde coach te worden.

Niveaus

Wanneer je een opleiding hebt gevolgd bij een geaccrediteerde opleider, dan kan een coach een accreditatieproces ingaan. De coach kiest vervolgens voor een niveau dat past bij zijn ervaring en diploma. Bij NOBCO kan een coach zich accrediteren op de volgende niveaus: foundation, practitioner, senior en master. Met het niveau geeft de coach dus zijn kennis, ervaring en kunde aan. NOLOC is ook een beroepsvereniging waar een coach zich kan laten accrediteren. NOLOC heeft echter geen niveaus. Elke coach is na het doorlopen van deze accreditatie Register Loopbaanprofessional.

Belang van accreditatie

Wanneer je een coach zoekt is het goed om te kijken of deze is geaccrediteerd. Daarmee laat deze niet alleen zien kennis te hebben van het vak, zich te ontwikkelen en te bezitten over reflecterend vermogen, maar hiermee toont de coach ook aan dat hij zich houdt aan de ethische beroepscode. Dat is belangrijk voor jou als klant en voor de coach zelf. Bij CoachPraktijk Twente vinden we kwaliteit heel belangrijk. Daarom werken we met geaccrediteerde coaches. Onze coaches zijn zowel bij NOLOC als bij NOBCO (op master niveau) geaccrediteerd.

Waar let ik nog meer op?

Heb je een geaccrediteerde coach gevonden? Dan wil dat natuurlijk nog niet direct zeggen dat dit een coach is die goed bij jou past. Let daar om op de volgende zaken:

  • Is het mogelijk om een (kosteloos) kennismakingsgesprek te hebben?
  • Ervaar je een klik met deze coach?
  • Past de werkwijze van deze coach bij jou?

Aan de slag met een geaccrediteerde coach

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

geaccrediteerde coachgeaccrediteerde coach