Ken jij jouw drijveren?

Ken jij jouw drijfveren eigenlijk? Met een erkende loopbaancoach ontdek je in een traject waar jij echt enthousiast van wordt en wat jou voldoening geeft. In onderstaande opdracht kan je zelf aan de slag om te onderzoeken welke drijfveren je bij jezelf herkent.

Drijfveren ontdekken

Probeer je eens in te denken hoe jouw ideale baan eruit ziet. Wat zou je daar graag in terug zien? Wat is er op zijn minst nodig voordat je ‘ja’ tegen een baan zou zeggen?

Datgene wat je heel belangrijk vindt in je werk noemen we drijfveren of ‘waarden’. Je krijgt er energie van, wordt er blij van of gaat er harder van lopen. Jouw drijfveren zeggen iets over wie je bent en hoe je in het leven staat. Ben je iemand die het belangrijk vindt om avontuur te beleven of zoek je juist zekerheid en stabiliteit? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk je best doen dit in je leven te realiseren.

Voor je eigen loopbaan is het heel belangrijk om te weten welke drijfveren voor jou belangrijk zijn, dat is dan ook een belangrijk onderdeel in een traject met een erkende loopbaancoach. Het duidelijk krijgen van je drijfveren in het werk is niet alleen van belang als je een andere baan zoekt. Het is voor iedereen goed om van tijd tot tijd eens stil te staan bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Of dit is wat je werkelijk wilt. Zie het als een APK voor jezelf!

Hieronder zie je een lijst met drijfveren die belangrijk voor je kunnen zijn. Misschien mis je nog een aantal drijfveren. Die kun je onderaan deze pagina bij de allerbelangrijkste drijfveren in mijn werk schrijven. Kruis nu aan welke drijfveren voor jou belangrijk zijn in je werk. Je mag zoveel drijfveren aankruisen als je wilt.

Iets heel goed kunnen Zekerheid en stabiliteit Goed verdienen
Rust in het werk Creativiteit Zelfstandig werken
De beste zijn Nieuwe dingen leren Aanzien hebben
Fysieke uitdaging Werken in de natuur Leidinggeven aan anderen
Moeilijke uitdagingen Precies werken Eerlijkheid
Kunnen groeien in het werk Succesvol zijn Plezier maken en vrolijk zijn
Reizen Beslissingen nemen Met anderen samenwerken
Avontuur beleven Vrolijk zijn Iets bijdragen aan de samenleving
Mijn eigen tijd indelen Afwisseling en verandering Vriendschappen aangaan
Onder druk werken Onafhankelijk zijn Anderen helpen
Macht en invloed hebben Iets nieuws creëren Zelfontplooiing
Waardering van anderen Erkenning krijgen

Aan de slag met een erkende loopbaancoach

Wil je onderzoeken welke werkzaamheden echt goed bij je passen, maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ga dan aan de slag met een erkende loopbaancoach. In een traject leer je jezelf goed kennen. Je ontdekt waarom je doet zoals je doet, wat je drijfveren en talenten zijn, welke werkzaamheden bij je passen en zijn welke werkomgeving je goed tot je recht komt. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. De gesprekken vinden vanwege de maatregelen omtrent het Corona virus op dit moment online plaats.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op LinkedIn. CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

een loopbaancoach

Meer berichten lezen? Ontdek hier jouw drijfveren en talenten of ontdek hier een aantal gratis beroepskeuzetesten.