Hoe kom jij de donkere dagen door?

(coaching praktijk) De dagen worden korter, het wordt kouder en veel mensen trekken naar binnen. De komende weken staan bol van feestjes en evenementen. Toch wordt niet iedereen blij van deze periode. Sommige voelen zich somber, zitten niet zo lekker in hun vel of hebben weinig energie. Hoe ervaar jij de seizoenen? Kijk jij handenwrijvend uit naar de herfst en winter of verlang je alweer naar de lentezon?

5 tips om de winter door te komen

Wil je meer te genieten, meer naar buiten of  lekkerder in je vel te zitten deze winter? Geef jezelf een een traject bij een coaching praktijk cadeau. Wil je alvast wat tips om de winter door te komen? Lees dan hier verder:

 • Plan een reis, maar ga niet

Alleen al het plannen van een vakantie maakt ons gelukkiger, dus je hoeft niet eens echt te gaan. Scheelt weer een hoop geld 😉
Want wist je dat zelfs het verheugen op het kijken van je lievelingsfilm ervoor zorgt dat er stofjes in je hersenen vrijkomen die je gelukkiger maken?
Dus ook al ga je binnenkort niets leuks doen, zet toch wat leuks in je agenda. Waar ga jij heen? (coaching praktijk)

 • 2 Beweeg 

Bewegen klinkt als een open deur. Maar beweging zorgt ervoor dat je meer relaxt bent en je lijf lekker voelt. Je hoeft echt geen uren naar de sportschool, af en toe door de kamer dansen kan ook.

 • 3 Slaap meer, maar kom op tijd je bed uit

Als je genoeg slaapt, ben je minder gevoelig voor sombere gevoelens en gedachten. Maar sta ook op tijd op. Het klinkt misschien een beetje blabla, maar het helpt. Van de hele dag op bed blijven liggen of in je pyjama bankhangen word je alleen nog maar suffer. Hoewel dat af en toe ook best lekker kan zijn natuurlijk. (coaching praktijk)

 • 4 Spreek met vrienden af

Tijd met vrienden en familie maakt je gelukkiger. Wist je dat afspreken met anderen ervoor zorgt dat je langer leeft?

 • 5 Lach

Van lachen voelen we ons altijd beter. Zelfs het opzetten van een neplach zorgt ervoor dat we ons blijer voelen. Misschien dat onderstaand filmpje je kan helpen. Wij hielden het 5 seconden vol niet te lachen.

 • 6 Ga naar buiten

Van frisse lucht word je gelukkiger. De optimale temperatuur voor geluk is 13.9°C om precies te zijn. Van 20 minuten buitenlucht, bij mooi weer, word je positiever en werkt je geheugen beter. (coaching praktijk)

Een mooie winter cadeau, coaching praktijk

Wil je met een coach aan de aan de slag om te leren vanuit jouw innerlijke kracht doelen te realiseren? Dan is personal coaching een bij een coaching praktijk goede stap. In een coach traject leer je effectiever te communiceren, oude patronen los te laten en je leven vorm te geven zoals jij dat zelf wilt. Je leert je natuurlijke talenten en vaardigheden kennen en deze beter in te zetten. Hierdoor ontstaat meer zelfwaardering en tevredenheid. (coaching praktijk)

Personal coach traject

coaching praktijk

Waar kan je personal coaching voor inzetten?

 • Balans aanbrengen in je leven
 • Meer plezier krijgen in je leven
 • Zelfverzekerder worden
 • Meer inzicht krijgen op je eigen mogelijkheden
 • Ontdekken van je drijfveren en kwaliteiten
 • Nieuwe inspiratie en/of motivatie op doen
 • Makkelijker keuzes durven/willen maken
 • Leren beter te communiceren
 • Durven doen waar je echt van droomt
 • Leven vanuit je hart en passie
 • Leren loslaten

Herken je er niet direct een? Er zijn natuurlijk nog vele andere vragen waarmee je in een coaching praktijk aan de slag kan. (coaching praktijk)

Wat gaan we doen? (coaching praktijk)

Bij onze coaching praktijk begint coaching altijd met een oriënterend gesprek. We inventariseren jouw wensen en maken, zo nodig, jouw coachvraag concreet. Bij personal coaching staan drie vragen centraal die achtereenvolgend aan bod komen:

 • Wie ben ik? 
  Zelfkennis is de basis van geluk, jouw geluk. Wanneer je jezelf beter leert kennen, ben je in staat om betere keuzes te maken die er voor zorgen dat jouw leven beter in balans is. Tijdens deze fase kan optioneel een drijfverentest of de Talenten Motivatie Analyse gedaan worden.
 • Wat kan ik? 
  Wat zijn jouw talenten, waar blonk je als kind in uit? Veel talenten zitten er al van jongs af aan in. Maar zie je die talenten nog steeds, benut je ze nog? Doe je nog steeds wat je het allerliefste wilt? Wanneer je doet waar je goed in bent, doe je het met plezier. Blijf daarbij met twee benen op de grond staan.
 • Wat wil ik? 
  Als je doet wat je wilt kan je het ook, dan is er een intrinsieke motivatie. Wanneer je weet wie je bent en wat je kunt kan je dit omzetten naar actie en in je kracht gaan staan.

Wanneer deze stappen concreet gemaakt zijn, gaan we aan de slag. Afhankelijk van jouw coachdoel zetten we een actieplan op.

Bij personal coaching zoeken we naar een goede levensbalans. Je gaat vormgeven aan jouw leven vanuit jouw wensen en talenten. CoachPraktijk Twente is pragmatisch en realistisch, zodat je na een coach traject een goede basis hebt gecreëerd voor meer balans in je leven nu en in de toekomst, je de stappen durft te nemen waarvan je droomt of keuzes kunt maken. (coaching praktijk)

Aan de slag in een coaching praktijk!

Klaar om aan de slag te gaan bij een coaching praktijk? Vraag dan vrijblijvend een oriënterend gesprek aan. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Je bent van harte welkom. Wil je meer weten over de tarieven? Kijk dan hier.

CoachPraktijk Twente is een door NOLOC erkend (loopbaan) coach bedrijf.

Bron tips: Mindyoung

Meer berichten lezen? Ontdek hier de trends op werkgebied voor 2019.