Omgaan met emoties op de werkvloer doe je zo

(coaching persoonlijke ontwikkeling) Je mag best een keer boos worden op je collega, maar stampvoeten of huilen is not done. Toch kan het tonen van emotie heel professioneel worden gevonden, mits het op de juiste manier gebeurt. Emoties horen op de werkvloer thuis. Alle soorten emoties op de werkvloer voor. Als je uitgaat van de basisemoties – boos, bedroefd, blij, bang en beschaamd – dan worden al die gevoelens  tijdens het werk ervaren. (Coaching persoonlijke ontwikkeling)

Volgens hoogleraar sociale psychologie Gerben van Kleef blijkt dat als mensen tijdens onderhandelingen op het juiste moment de juiste emoties tonen, ze tot betere deals komen. Hetzelfde geldt voor leiderschap: tonen leiders op het juiste moment de juiste gevoelens, dan verhoogt dat de motivatie en presteren werknemers beter.

Hoe kun je nu het beste omgaan met emoties op de werkvloer? Bekijk de video hieronder! (Coaching persoonlijke ontwikkeling)

Bron: Intermediair

Coaching persoonlijke ontwikkeling

Wil je iets veranderen in je leven, maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Wil je bijvoorbeeld effectiever zijn in je werk, assertiever worden of leren je grenzen beter aan te geven? Ga dan aan de slag met een coach. In een coachtraject leer je jezelf goed kennen, je ontdekt waarom je doet zoals je doet en je leert (betere) keuzes te maken. Je kunt bij ons onder andere terecht voor (coaching persoonlijke ontwikkeling)

Wil je meer weten over wat Coachpraktijk Twente voor jou kan betekenen? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom. Dit eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend (coaching persoonlijke ontwikkeling).

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend.

Coaching persoonlijke ontwikkeling

Meer berichten lezen? Lees hier 7 tips voor persoonlijke groei, geluk en balans.