Zo vind je betekenisvol werk

(coach regio Twente) Was werk vroeger vooral bedoeld om brood op de plank te krijgen, tegenwoordig zijn we naast de financiële component vooral op zoek naar betekenisvol werk. Maar hoe vind je dat? The School of Life zet zes manieren uiteen die je helpen om werk te vinden dat niet alleen betekenis, maar ook veel voldoening brengt.

Bedenk je bijvoorbeeld dat een crisis over het gebrek aan betekenis van je werk compleet normaal is. Voor de industriële revolutie waren er zo’n 200 banen waar je uit kon kiezen, tegenwoordig zijn dat er zo’n half miljoen. Hoe meer keuzemogelijkheden, des te groter het gebrek aan een uiteindelijk keuze. Want wat als je de verkeerde keuze maakt? (coach regio Twente)

Een andere tip: schrijf eens op waar je echt gelukkig van wordt. Niet alleen in je werk, maar ook in je vrije tijd. Haal je geluk uit het schrijven van een goede tekst? Of was dat ene diner dat je georganiseerd hebt voor je vrienden het hoogtepunt van het jaar? Aan de hand daarvan kun je vaststellen wat voor jou betekenis brengt in je leven, en hoe je dat in je werk kunt inzetten. (coach regio Twente)

Coach regio Twente

Wil je op zoek naar een nieuwe baan, maar heb je geen idee wat bij je past? In een coachtraject ontdek je jouw drijfveren en talenten. Je ontdekt waar je energie van krijgt, maar ook waarvan je leegloopt. Ook leer je waarom je telkens in dezelfde valkuilen stapt en waarom je doet zoals je doet. Zo kan je na een traject een goede keuze maken, je hebt meer zelfvertrouwen en weet goed wat bij jou past. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

Meer berichten lezen? Lees hier het bericht: in zeven dagen naar een nieuwe baan.

CoachPraktijk Twente is door beroepsvereniging NOLOC erkend tot loopbaan professional. We zijn werkzaam in Twente en omgeving.

coach regio twente

Bron: Loopbaan Visie

coach regio twente