In zeven dagen op zoek naar een nieuwe baan!

(coaching omgeving Almelo) Een baan vinden? Het is niet altijd even makkelijk. Natuurlijk wil je iets doen wat je graag doet, en liefst in een bedrijf waar je helemaal achter staat. Met dit plan kickstart je de zoektocht naar je droombaan binnen één week.

 1. Doe wat succesvolle mensen doen op zondag: je doelen definiëren.
  En met één simpele vraag kom je al een heel eind verder. Maak je het moeilijker dan het eigenlijk is? Gooi al die ambities en verwachtingen die je gecreëerd hebt en die niet bij jezelf passen overboord en ga op zoek naar wat je écht wilt. Schrijf op wat je wil bereiken over drie maanden, een jaar en vijf jaar. En werk daar naartoe. (coaching omgeving Almelo)
 2. Update je CV op maandag, je productiefste werkdag.
  Tientallen mensen solliciteren voor de baan die je zelf ook wilt. Amper 4 tot 6 daarvan worden uitgenodigd voor een interview, waarvan één iemand de baan uiteindelijk krijgt. Zorg dus dat je opvalt. Spendeer niet te veel tijd aan het herschrijven van je CV, maar maak je toekomstige werkgever nieuwsgierig. Zo wil die je alleen maar beter leren kennen. (coaching omgeving Almelo)
 3. Maak op dinsdag tijd om je profielen op social media te updaten.
  Maar liefst 89 % van de recruiters heeft al via LinkedIn mensen aangenomen. Breid je netwerk uit, probeer aanbevelingen binnen te halen en zorg voor een overzichtelijk profiel. Zo vinden recruiters je snel terug. (coaching omgeving Almelo)
 4. Op woensdag is het tijd om je vaardigheden te verbeteren.
  Eén van de belangrijkste dingen: e-mails verzenden. Verwijder eerst en vooral dat kinderachtige mailadres met de naam van je kat. 76 % van de sollicitaties werd geweigerd vanwege een onprofessioneel e-mailadres. En verzorg natuurlijk je taal. Niets zo vervelend dan een hoop spelfouten en ontbrekende woorden. (coaching omgeving Almelo)
 5. Donderdag is de dag waarop je je voorbereidt op een eventueel sollicitatiegesprek.
  Denk je weleens dat het allemaal goed komt? Vergeet het. Je moet op elke vraag een antwoord kunnen geven, en liefst iets zinnigs. Leer het bedrijf kennen, weet wat de baan inhoudt en bereid je voor op moeilijke vragen zoals: ‘Waar zie je jezelf over tien jaar in ons bedrijf?’ De eerste 90 seconden van je gesprek bepalen of je al dan niet wordt aangenomen. (coaching omgeving Almelo)
 6. De perfecte dag om te netwerken? Vrijdag!
  Bezoek vrienden, familieleden of ex-collega’s en vertel ze over je zoektocht naar een nieuwe baan. Vraag ook eens na bij je social media- contacten of zij niets interessants voor je weten. Wie weet komt diezelfde dag je droombaan nog uit de bus. (coaching omgeving Almelo)
 7. Verdiep je in de bedrijven op zaterdag.
  Wil je voor een chipsfabrikant werken omdat je graag chips eet? Dan kan het wel eens flink tegenvallen. Niet iedereen heeft dezelfde manier van aanpakken. Leer daarom bedrijven goed kennen. Zoek naar hun waarden en normen, leer de bedrijfscultuur kennen en zoek uit hoe een bedrijf met het cliënteel en de medewerkers omgaat. Alleen dan weet je echt of het je droombaan is.

Coaching omgeving Almelo

Zit je niet meer op de juiste plek, maar heb je geen idee wat wel past bij jou? Ontdek het in een coachtraject! Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Bron: Loopbaan Visie

Meer berichten lezen? Ontdek hier hoe je betekenisvol werk vindt.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

coaching omgeving almelo

# coaching omgeving Almelo