Workshop Kernkwaliteiten

(workshop team) Stoor je je mateloos aan die collega die alles zo precies wil doen, of die collega die maar niet vooruit lijkt te komen? Of word je gek van je leidinggevende die je altijd zo opjaagt? Kijk dan eens naar de kwaliteit die achter dat gedrag zit en ontdek wat je van die collega kan leren! De workshop Kernkwaliteiten geeft inzicht in de kernkwaliteiten van teamleden. Daarnaast leer je je valkuilen, uitdagingen en allergieën kennen.

Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten zijn specifieke sterke kwaliteiten, waar iemand over kan beschikken. Deze kwaliteiten zijn typerend voor de persoon. Deze eigenschappen maken hem of haar uniek en doen direct denken aan deze persoon. Kernkwaliteiten zijn eigenschappen die niet aan te leren zijn en behoren tot de kern van een persoon, dit in tegenstelling tot vaardigheden. Je kunt kernkwaliteiten echter wel ontwikkelen en het kernkwadrant kan je hierbij helpen. (workshop team)

Valkuilen

Iedere kwaliteit heeft een schaduwkant. Je positieve eigenschappen kunnen doorslaan. Ze keren zich dan tegen je. Dat is je valkuil. Iemand die als kernkwaliteit zelfverzekerdheid heeft, kan hierin doorschieten en als arrogant worden gezien. (workshop team)

Uitdagingen

Wat heb je te leren zodat je niet in je valkuil stapt? De uitdaging is om je valkuil om te zetten in iets positiefs. De uitdaging bij zelfverzekerdheid is bijvoorbeeld de kwaliteit bescheidenheid. (workshop team)

Allergie

Een positieve eigenschap kan ervoor zorgen dat je allergisch bent voor het tegenovergestelde van die eigenschap. Iemand die zelfverzekerd is, kan bijvoorbeeld moeilijk omgaan met iemand die timide is. (workshop team)

Uitleg kernkwadrant

Om je valkuil, uitdaging en allergie te ontdekken maken we gebruik van een kernkwadrant. Je kan met een kernkwadrant ook een kwaliteit ontdekken door bijvoorbeeld te starten met een allergie of met een valkuil. Een kernkwadrant wordt meestal weergegeven in een figuur. (workshop team)

workshop team

Waarom meedoen?

  • Je ontdekt je kwaliteiten en bijbehorende valkuilen
  • Tijdens de workshop leer je je uitdagingen kennen, zodat je niet meer in je valkuilen stapt
  • Je leert reflecteren op de relatie die je hebt met anderen (workshop team)
  • Je begrijpt het gedrag van je collega’s
  • Er ontstaat onderling meer begrip en acceptatie

Wat gaan we doen?

  • We gaan aan de slag met kwaliteiten
  • Kernkwadranten maken
  • Individuele – en groepsopdrachten (workshop team)
  • Een leuk spel om kwaliteiten te ontdekken
  • Een stappenplan maken om mee aan de slag te gaan

Aanmelden workshop team

CoachPraktijk Twente biedt workshops aan voor een hele dag of voor een dagdeel. We gaan graag in gesprek om te kijken wat het beste bij jullie team past.

Direct je team aanmelden voor de Workshop Team Kernkwaliteiten? Vul dan onderstaand formulier in! Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Workshop

Kernkwaliteiten ontdekken

Wil je een leuke workshop met jouw team doen, maar vind je nog niet precies wat je zoekt? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen. We maken regelmatig workshops op maat die goed passen bij de organisatie en de wensen voor een workshop.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC erkend tot (loopbaan) coach professional.

workshop kernkwaliteiten

Meer berichten lezen? Ontdek hoe je met deze 8 tips je zelfvertrouwen kan vergroten.

# workshop team