Waarom blijf jij bij die saaie baan hangen?

baanJe komt in je baan niet goed uit de verf. Je gaat niet meer met plezier naar je werk en je merkt dat je met steeds meer tegenzin ’s ochtends je bed uit komt. Maar hoe komt dat nou? Wat maakt dat je telkens tegen dezelfde dingen aan loopt? Waarom blijf je maar piekeren over bepaalde zaken? Het kan ook zijn dat je juist een hele fijne werkgever hebt die jou alle ruimte geeft om te groeien. Maar welke kant op?

Een baan die past

Een baan die bij jou past begint met zelfkennis. Wie ben jij? Waar liggen jouw behoeften? En welke talenten komen daaruit voort? In mijn coachpraktijk maak ik bij loopbaanvragen vaak gebruik van de TMA methode. Deze methode geeft inzicht in jouw drijfveren en talenten. Het geeft een duidelijk beeld over waar jouw behoeften liggen. Het laat zien waarom jij je zo ergert aan die bemoeizuchtige collega of waarom je het zoveel energie blijft kosten om acquisitie te doen. Door deze Talenten en Motivatie Analyse snap je waarom jij graag de aanvoerder bent bij nieuwe plannen of juist liever wat meer op de achtergrond blijft. Naast drijfveren en talenten gaan we aan de slag met jouw competenties. Hoe ziet jouw huidige (of toekomstige) functie of baan eruit? Wat gaat jou gemakkelijk af en wat kost jou energie, en waarom dan?

Coaching is voor velen nog een grote stap. Regelmatig hoor ik: ‘Ik weet zelf heel goed wat ik kan, daar heb ik geen coach bij nodig.’ Maar wanneer ik doorvraag blijken er toch nog veel vragen te zijn. Of juist onzekerheden en schaamte, want je gaat toch niet zomaar naar een coach? Het tegendeel is waar! Een coachtraject is voor ieder mens een heel waardevolle manier om inzicht te krijgen in jezelf. Het stimuleert je aan de slag te gaan met veranderingen die je zo graag wilt of het vinden van de baan die echt past. Een coachtraject helpt je te reflecteren op je functioneren. Het leert je keuzes te maken en je hart te volgen. Als coach ben ik daarbij een nuchtere, objectieve en positieve sparringspartner.

Contact

Wil jij aan de slag met je loop baan? Kom dan eens langs voor een kopje koffie. Tijdens een (gratis) kennismakingsgesprek vertel ik je graag over de mogelijkheden bij CoachPraktijk Twente.

Meer lezen? Lees hier een bericht over Bore-out!

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend.