Wat maakt jouw dag zinvol?

Wat maakt jouw dag zinvol? Wanneer ga jij met energie en een voldaan gevoel naar huis? Wanneer je weet waar je blij van wordt en waar jij enthousiast van raakt, dan kan je beter richting geven aan je werk en leven. Je weet wat je nodig hebt om jouw dag mooi en zinvol te maken, zodat je met meer energie en tevredenheid in het leven kan staan. De Talenten Motivatie Analyse (TMA loopbaancoaching) is een mooie methodiek om hier inzicht in te geven.

Kennis van drijfveren en talenten

Wanneer je een baan hebt is het van belang dat 70 tot 80 procent van de uit te voeren competenties in de kern van de jouzelf zit; je natuurlijke talent. Daar waar iemand talentvol is, ligt het goud voor het oprapen! Op dat gebied kan je je namelijk makkelijker naar een hoger niveau ontwikkelen. De Talenten Motivatie Analyse geeft inzicht in jouw behoeften. Wat zijn jouw drijfveren? Jouw talenten komen het beste tot hun recht in een omgeving waarin aan jouw behoeften wordt voldaan. Kennis in je drijfveren en talenten zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor een baan en omgeving die bij jou past en voldoet aan jouw wensen. (TMA loopbaancoaching)

De TMA biedt veel mogelijkheden en is daardoor een uitstekend loopbaan assessment. Doormiddel van compententie-management kan je ontdekken welke functies bij jou passen, maar het geeft ook inzicht in je huidige baan. Waarom loop je telkens tegen dezelfde zaken aan, wat is lastig en waarom? De analyse geeft je antwoord op vele loopbaanvragen.

Wat gaan we doen?

Is de Talenten Motivatie Analyse een onderdeel van je coach traject, bijvoorbeeld een loopbaan traject? Dan wordt de TMA ingevoegd in de werkwijze bij het bestaande traject. Wil je alleen de TMA analyse doen? Dan gaan we van start met een kennismakingsgesprek waarin we het doel bepalen van de TMA analyse. Daarnaast brengen we je achtergrond, ervaring en huidige situatie in kaart. Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Het traject ziet er als volgt uit:

1. Vaststellen competentieprofiel waarover je meer inzicht wilt
2. Online TMA analyse maken, ruim 300 vragen (ongeveer 5 kwartier)
2. Resultaten analyse en competenties in verband brengen
4. Bespreken rapport in coachsessie (TMA loopbaancoaching)
5. Ontvangst uitgebreid rapport met samenvatting van sessie per mail

Optioneel

  • Beroepskeuze
  • Teamanalyse
  • Cognitieve capaciteiten
  • 0 graden / 360 graden feedback (wordt meegenomen in resultaten analyse)
  • Langer coachtraject (bijvoorbeeld een loopbaantraject van 8 sessies)

Je kunt de analyse doen in combinatie met 1 of 2 sessies. Wil je meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voorbeeld Talenten Motivatie Analyse overzicht

talenten motivatie analyse

TMA loopbaancoaching

Ben je benieuwd geworden naar de TMA of wil je meer weten over coaching? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. CoachPraktijk Twente is door TMA gecertificeerd als TMA professional. Regelmatig vormt de TMA methode een belangrijk onderdeel van een loopbaantraject. Daarnaast heeft CoachPraktijk Twente veel ervaring in het afnemen van de TMA in een kort traject. Meer berichten lezen? Lees hier waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een coach.

tma loopbaancoaching