Ken jij jouw drijfveren en talenten? Ontdek ze met de Talenten Motivatie Analyse

CoachPraktijk Twente is gecertificeerd TMA (Talenten Motivatie Analyse) professional. Met deze methode krijgt je inzicht in je drijfveren, talenten en competenties. Door deze inzichten kan je goede keuzes maken. Bijvoorbeeld met betrekking tot je persoonlijke ontwikkeling en carrière. (TMA analyse coach)

De TMA methode meet 22 drijfveren en 44 talenten. Daarnaast worden er ook 53 competenties in kaart gebracht. Waar liggen jouw behoeften? En waar heb jij aanleg voor? In welke omgeving kom jij het beste tot je recht? De methode geeft je inzicht in de relatie tussen talenten, drijfveren en competenties. Na het maken van de analyse heb je een duidelijk inzicht waarom je huidige baan niet bij jou past (of juist wel!). Ook weet je welke competenties juist goed aansluiten bij jouw talenten en drijfveren. Je krijgt daarnaast concrete handvatten. Daarmee kan je jezelf optimaal versterken en ontwikkelen. Maar je ontdekt ook wat jou energie kost en waar jouw valkuilen liggen. (TMA analyse coach)

Inzicht in jouw talenten, drijfveren en competenties

Jouw talenten kan je pas inzetten en zichtbaar maken als je werkt met competenties die jou goed liggen. Kennis in je drijfveren en talenten zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor een baan en omgeving die bij jou past en voldoet aan jouw wensen. Maar ook buiten je werk om is de TMA een waardevol instrument. Het geeft je inzichten in wie jij bent. Het laat zien waar jij enthousiast van wordt en waar je energie van krijgt. Het geeft verder ook inzicht waarom je op bepaalde manieren handelt. Waarom het soms misloopt in de communicatie. Of waarom sommige dingen jou heel veel energie kosten. (TMA analyse coach)

TMA biedt veel mogelijkheden. De TMA kan je als afzonderlijke analyse afnemen om meer inzicht in jezelf te krijgen. Wil je de analyse inzetten voor een loopbaanvraag? Dan kan het daarnaast interessant zijn om ook een competentieprofiel op te nemen in de analyse. Doormiddel van compententie-management kan je ontdekken welke functies bij jou passen. Maar het kan ook inzicht geven in je huidige baan. Waarom loop je telkens tegen dezelfde zaken aan? Wat is lastig en waarom? De methode geeft antwoord op vele loopbaanvragen. Je kunt de analyse afnemen in combinatie met 1 of 2 coachsessies. (TMA analyse coach)

Wat gaan we doen?

1. Optioneel: Vaststellen competentieprofiel waarover je meer inzicht wil
2. Online TMA analyse maken, ruim 300 vragen (ongeveer 5 kwartier)
2. Resultaten analyse en competenties in verband brengen
4. Bespreken rapport in coachsessie
5. Tot slot ontvang je jouw uitgebreide rapport met een samenvatting van de sessie per mail.

Wil je jouw talenten en drijfveren ontdekken? Maar heb je geen behoefte aan een competentiemeting? Dan bestaat de TMA uit punt 2, 4 en 5. (TMA analyse coach)

Optioneel

  • Beroepskeuze analyse
  • Teamanalyse (zie hieronder)
  • Cognitieve capaciteiten
  • 0 graden / 360 graden feedback (wordt meegenomen in resultaten analyse)
  • Langer coachtraject (bijvoorbeeld een loopbaantraject van 8 sessie)

Wil je meer weten over de TMA Methode? Bekijk dan ook eens dit filmpje! (TMA analyse coach)

TMA analyse coach

Bent je enthousiast geworden of wil je meer weten over de Talenten Motivatie Analyse? Ik ga graag met je in gesprek om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Download hier de flyer. Meer berichten lezen? Lees hier meer over stress coaching.

TMA analyse coach

CoachPraktijk Twente is een door TMA gecertificeerde TMA Professional