Timemanagement tips

(personal coach) Loop jij regelmatig achter de feiten aan? Kom je niet toe aan dat wat je echt wilt doen en voel je je geleefd? Ga dan eens aan de slag met timemanagement. Het gaat bij timemanagement om het besef van wat niet alleen wenselijk is, maar ook écht moet gebeuren. Clean desk policy, op tijd komen en deadlines halen is allemaal wenselijk. Maar als jij het zelf niet écht belangrijk vindt, gebeurt het niet of het gebeurt alleen omdat het moet. Een mentaal sterke geest neemt een beslissing en voert die beslissing uit. Punt. Wat er ook gebeurt. Tijd is prioriteit.

Cruciale vragen

(personal coach) Dus: make up your mind bij elke beslissing die je neemt! Een paar cruciale vragen die je jezelf voor elke beslissing moet stellen:

  • Moet ik dit nu doen of later?
  • Moet ik dit doen of kan iemand anders dit doen?
  • Als het gedaan is, wat hebben we (heb ik) dan meer?

En als je de beslissing genomen hebt, voer die dan met ijzeren discipline uit.

Gedachteloos dingen uitvoeren (personal coach)

(personal coach) Overdreven? Veel mensen doen dingen gedachteloos. Even uit het hier en nu. Even internetten, even een kletspraatje, even buienradar bekijken, even langs die afdeling voor een korte samenscholing, even het laatste nieuws lezen, et cetera. Het zijn maar korte momenten, maar tel ze eens bij elkaar op!

Gedachteloosheid heeft ook kwalijke en zelfs schadelijke kanten! Bijvoorbeeld tijdens een gesprek met de medewerker/collega de telefoon opnemen omdat beller belangrijker is. ‘Deze moet ik even nemen.’ AU. Of tijdens een werkbespreking op de afdeling even weglopen omdat iets anders kennelijk belangrijker is. OEI… (personal coach)

Daarom:

  • Erken voor jezelf steeds wat je écht belangrijk vindt.
  • Laat een ander op eerlijke en respectvolle wijze weten aan welke zaken je (meer) prioriteit geeft.
  • Vertel de anderen wat ze van jou mogen verwachten. Denk aan het beantwoorden van voicemail en emails, afspraken en taken, et cetera. Dus:
  • Manage de verwachtingen: een keuze vóór het een is geen keuze tégen het ander. (personal coach)

Personal coach

Behoefte aan meer balans in je leven of kan je wel wat hulp gebruiken met het op orde scheppen van je werk en leven? Ga dan aan de slag met een personal coach. In een traject leer je jezelf goed kennen. Je leert keuzes maken, jezelf te accepteren en je vergroot je zelfvertrouwen. Je gaat concrete stappen zetten om jouw doel te bereiken. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Bron: coachlink.nl, personal coach

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend

personal coach

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over persoonlijke waarden!