Wat kan jij goed?

(coach persoonlijk) De wereld is veranderd; was je eerder het onderdeel van een groep, nu ben je een individu. Dat wordt ook gestimuleerd. Hoe mooi is het immers als je uniek bent, een eigengereid schepsel met een eigen visie op het leven, een eigen karakter, aangevuld met prachtige kwaliteiten en talenten. Waar je ook nog eens heel trots op bent. Lastig, want vaak voelt dat helemaal niet zo. Wie ben je eigenlijk in het grote geheel? Wat kan je goed en waar word je blij van?

Meelopen met de stroom

(coach persoonlijk) Het leven gaat steeds sneller, je moet hard rennen om mee te komen. De eisen zijn hoog; je moet er leuk uit zien, aan talloze talenten voldoen (het liefst de meest sociaal wenselijke), je moet kunnen meelopen met de stroom, liever niet opvallen. En dat maakt het juist zo moeilijk. Want juist doordat we zo uniek zijn, voelen we ons anders. We hebben bijvoorbeeld niet altijd zin om sociaal te zijn. Op het schoolplein kruip je het liefst achter een boom in plaats van met alle andere ouders te socialiseren. Of je hebt een hekel aan computers, tablets en andere nieuwe uitvindingen. Het liefst ben je buiten, in de natuur of lees je een boek, van papier. En zo hebben we allemaal onze eigenschappen die misschien voor de ander of de massa niet zo gewenst zijn, maar die maken dat jij je goed voelt, die ervoor zorgen dat jij bent wie je bent. (coach persoonlijk)

Zelfacceptatie

Het gevoel te moeten voldoen aan van alles, hoge eisen aan jezelf stellen, leidt tot problemen met zelfacceptatie. Je bent immers niet goed genoeg. Je mag niet zijn wie je bent en moet eigenlijk continu veranderen. Dat is jammer, want deze vicieuze cirkel houd je verre van rust en acceptatie. Juist door jezelf te accepteren ontstaat er meer zelfverzekerdheid. Door jezelf goed te leren kennen begrijp je waarom je bepaalde keuzes maakt. Waarom jij je ergens wel of niet prettig voelt en waarom jij bepaalde behoefte hebt. Keuzes en behoeften die misschien anders zijn dan je buurvrouw, maar die wel prima zijn. Net zoals de keuzes van jouw buurtvrouw ook prima zijn. (coach persoonlijk)

Coach persoonlijk

Zelfacceptatie begint met jezelf te leren kennen. Kan je wel wat begeleiding gebruiken? Ga dan aan de slag met een coach. In een coachtraject leer je jezelf goed kennen, waardoor je jezelf niet alleen meer leert accepteren, maar ook trots kunt zijn op jezelf, zodat je stevig en met zelfvertrouwen in het leven kunt staan. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC erkend als professional

coach persoonlijk

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over timemanagement! (coach persoonlijk)