Volg deze 6 stappen voor het perfecte cv en de beste motivatiebrief

Een cv is voor een bedrijf de eerste kennismaking met jou. Besteed hier dus tijd en aandacht aan, want die eerste indruk is goud waard. Je weet inmiddels welke baan je wilt en hoe je je skills moet verkopen om die baan binnen te hengelen. Nu is het zaak om dit over te brengen in een CV of een motivatiebrief om het bedrijf te overtuigen dat ze jou moeten uitnodigen. (talenten coach)

Hoe je dat het beste kan doen, legt Freek van Kraaikamp aan de hand van een zestal tips uit. Een van de tips die hij geeft gaat over het woordje ‘ik’. Dat is namelijk het meest gebruikte woord in een sollicitatiebrief. ‘Ik dit, ik dat, ik zus, ik zo. Terwijl je juist die ander wilt overtuigen. Denk daarom altijd aan drie stappen in je motivatiebrief. Je begint met de ‘jij-fase’ die vertelt waarom jij daar wilt werken. Vervolgens kom je op de ‘ik- fase’ en die vertelt waarom jij op die rol past. En vervolgens kom je op de ‘wij-fase’. Die vertelt waarom jullie samen goed bij elkaar passen. Eigenlijk is het dan 1+1 = 3,’ aldus Van Kraaikamp. (talenten coach)

Wil je ook de andere tips van Freek zien? Bekijk dan hieronder de video! (talenten coach)

Talenten coach

Weet je nog niet wat jouw volgende stap in jouw loopbaan gaat worden? Of heb je eigenlijk geen idee wat goed bij je past en kan je in die zoektocht wel wat hulp gebruiken? Dan is een coach traject een goede keuze. In een loopbaan traject leer je jezelf goed kennen. Je ontdekt wat jouw drijfveren en talenten zijn, begrijpt waarom je doet zoals je doet en waarom je soms in bepaalde valkuilen stapt. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. (talenten coach)

Bron: Intermediair

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend. (talenten coach)

talenten coach

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over het gratis ontwikkeladvies. (talenten coach)