8 manieren om een einde om te zetten naar een nieuw begin

Elke nieuw begin komt met een einde van een ander begin. Als je niet langer door kunt gaan dan wordt het tijd om opnieuw te beginnen. Daarom zijn er 4 woorden die je kunnen helpen om een einde om te zetten naar een nieuw begin: Van nu af aan…(talent analyse)

1. Van nu af aan laat ik dingen die ik niet kan controleren los. Veel dingen zijn alleen maar onderdeel van je leven omdat jij er aandacht aan besteedt. Dit geldt voor zowel positieve als negatieve dingen en hoe meer jij het negatieve los laat, hoe meer ruimte je krijgt voor het positieve. Dus stop met vasthouden aan dingen die pijn doen en maak ruimte voor dingen die goed voelen.

2. Van nu af aan accepteer en omarm ik het leven zoals het is. Voor alles wat je verliest, win je iets anders. Het is niet altijd makkelijk om het leven te accepteren, maar tegen het leven vechten heeft geen zin. Het loopt toch zoals het loopt. Dus wees alert op hoe je met dingen omgaat en hoe je tegen dingen aankijkt.

3. Van nu af aan mogen dingen veranderen. Verandering hoort bij het leven, het enige wat eigenlijk echt constant is in ons leven is verandering. Zonder verandering groeien we niet, dus sta verandering in je leven toe en houd niet te krampachtig vast aan wat je kent. (talent analyse)

4. Van nu af aan neem ik mijn rust om zo weer op te kunnen laden. Kracht gaat over je pad kiezen, leven met de consequenties van je keuzes en hier van leren. Soms doe je je best en werkt het toch niet. Laat je, als dit gebeurt, niet ontmoedigen. Je hebt het in ieder geval geprobeerd. Je hebt niet gefaald, je hebt geleerd hoe je het anders kunt doen. Dus rust, laad op en probeer opnieuw.

5. Van nu af aan neem ik risico’s. Iets nieuws proberen of een grote verandering in je leven kan eng zijn. Maar weet je wat nog enger is? Spijt. Je achteraf realiseren dat je angsten in je hoofd veel erger waren dan in de realiteit. Dus laat je angsten je niet stoppen, neem risico’s en leef. (talent analyse)

6. Van nu af aan blijf je doorgaan. Iedereen die de top van de berg heeft bereikt is niet uit de lucht komen vallen op die berg. Goede dingen vergen werk en doorzettingsvermogen. Je krijgt zelfvertrouwen en wordt sterker door ervaringen waarbij je jezelf moest uitdagen en je niet dacht dat je het zou redden. Wees niet te bang om vooruit te blijven en onthoud dat je zonder de klim niet kunt genieten van het uitzicht.

7. Van nu af aan waardeer ik alles wat ik heb geleerd. Heb geen spijt van de dingen die je pijn hebben gekost. Weet dat je ervan hebt geleerd en dat je sterker bent geworden door deze ervaring. Uiteindelijk is het niet hetgeen wat je hebt meegemaakt wat jou definieert, maar hoe je erdoor heen bent gekomen wat je de persoon maakt wie je nu bent.

8. Van nu af aan realiseer ik me dat elke stap noodzakelijk is. We leren van elke stap die we nemen. Wat je vandaag hebt gedaan was een noodzakelijke stap om tot morgen te komen. Dus wees trots op jezelf. Misschien ben je niet zo goed als je wilt zijn, maar dankzij alle lessen die je hebt geleerd ben je al veel verder dan je was! (bron: HerHealth.nl)(talent analyse)

Bron: Loopbaan Visie

Talent analyse

Wil je de overstap maken naar een nieuwe baan, maar heb je nog geen idee in welke richting je moet kijken? Start dan met een talent analyse. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. (talent analyse)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

talent analyse

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht schuldgevoel.