Subsidie voor loopbaanadvies rijksmedewerker

Elke rijksmedewerker heeft (tot eind 2024!) het recht om eens in de vijf jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te laten uitvoeren. Hiervoor kun je een subsidie aanvragen tot maximaal € 1.500 (exclusief btw). Werk jij bij het Rijk en heb je behoefte om een stil te staan bij jouw loopbaan? Maak dan gebruik van deze kans en vraag loopbaanadvies aan via het A+O fonds Rijk. (subsidie loopbaanadvies rijksmedewerker)

Samenvatting subsidie loopbaanadvies Rijksmedewerker

Het loopbaanadvies helpt je om je plek op de arbeidsmarkt te vinden, of dat nu binnen of buiten de rijksoverheid is. Het traject ziet er als volgt uit:

  • Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie loopbaanadvies rijksmedewerker. Beantwoord een paar vragen en binnen enkele minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Je ontvangt daarna uitleg over de verdere aanvraag.
  • Vraag een loopbaanscan aan via je leidinggevende of het A+O fonds Rijk. Meld je aan voor deze regeling via het digitale dossier van Loopbaanadvies.
  • Vraag een subsidie aan voor een vertrouwelijk loopbaanadvies bij een professionele loopbaandeskundige, tot maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1.815 inclusief btw).
  • Kies zelf een professionele loopbaandeskundige voor jouw subsidie loopbaanadvies rijksmedewerker.
  • Bepaal zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Bespreek het tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek of houd het voor jezelf en stel je eigen plan op. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.

Voorwaarden

Je komt in aanmerking voor de subsidie loopbaanadvies rijksmedewerker als je een medewerker bent die onder de sector Rijk* valt of werkt bij de Autoriteit Persoonsgegevens, en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst bent geweest. De regeling loopt tot 31 december 2024.

* Medewerkers van Defensie, Politie, Rechterlijke Macht, Decentrale overheden, Onderwijssectoren en zelfstandige bestuursorganen (met uitzondering van de Autoriteit Persoonsgegevens) vallen niet onder de sector Rijk.

Let op: Vanaf 1 januari 2021 is het alleen mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaandeskundige die gecertificeerd is volgens het nieuwe keurmerk Register Loopbaan bij NOLOC.

Subsidie loopbaanadvies rijksmedewerker starten

Wil je gebruik maken van de subsidie? Neem dan contact met ons op om te mogelijkheden te bespreken. We plannen graag een intake gesprek met je in.

Onze coaches zijn NOBCO en NOLOC geaccrediteerd. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

subsidie loopbaanadvies rijksmedewerker    subsidie loopbaanadvies rijksmedewerker