Wat betekent werk voor jou?

(professionele persoonlijke coach) Wat betekent jouw werk voor jou, of wat zou het moeten betekenen? Ga je naar je werk omdat je het er zo leuk hebt met je collega’s? Of wil je je ontwikkelen, groeien en carrière maken? Of wil je je misschien nuttig voelen? Wanneer je zoekende bent naar wat goed bij jou past is het ook fijn om te weten wat werk voor jou betekenisvol maakt. Hieronder zie je verschillende betekenissen die werk kunnen hebben voor jou:

  • Ten eerste, ontplooiing: ‘Wat leer ik hier van?’ Werk biedt iemand de mogelijkheid om zich te ontwikkelen of te excelleren in zijn vakgebied. De binding met het vakgebied is groot en gevoelsmatig, iemand is sterk intrinsiek gemotiveerd
  • Marktplaats: ‘Wat schiet ik hier mee op’ Werk biedt de mogelijkheid om binnen de carrière voor de aantrekkelijkste aanbieding te kiezen. Iemand die zo calculeert, gaat vaak strategisch te werk. ‘Werken in het buitenland doet het goed op mijn CV en daar ga ik twee jaar aan besteden.’ (professionele persoonlijke coach)
  • Vertier en plezier: ‘Voor mij moet het werk vooral leuk zijn!’ Het uitleven van hobbyisme, niet gehinderd door een strakke arbeidsmoraal, past bij dit type medewerker.
  • Uitdaging: ‘Ik hou van spannend en opwindend werk en adrenaline moet door mijn bloed stromen.’ Werk biedt iemand de mogelijkheid om zich uitgedaagd te voelen, zichzelf te bewijzen, om te kunnen strijden, te concurreren met anderen, verder te scoren of als laatste, om iets concreets te realiseren. (professionele persoonlijke coach)
  • Maatschappelijk nut: ‘Ik wil me nuttig voelen en een zinvolle bijdrage leveren.’ Zingeving en morele plicht; werk biedt iemand de mogelijkheid om met gelijkgestemden en met behulp van een gemeenschappelijke missie ook aan een maatschappelijk relevant doel te werken.
  • Geborgenheid: ‘Ik ga voor gezellige collega’s.’ Iemand zoekt via het werk ook persoonlijke contacten met mensen met wie hij iets heeft en waarbij hij zich prettig, geborgen en veilig voelt.
  • Structuur en levensritme: ‘Het werk biedt me zekerheid, structuur en houvast om de dag op zinvolle wijze in te vullen. (professionele persoonlijke coach)
  • Balans: ‘Werk biedt mij de mogelijkheid om mijn privéleven zo prettig mogelijk in te richten.
  • Als laatste, Identiteit en erkenning: ‘Mijn werk gaat voor alles.’ Werk is een belangrijk onderdeel van iemands identiteit. Iemand valt als het ware samen met zijn professie of met de organisatie.

Welke betekenis is voor jou heel belangrijk? Of spreken meerdere jou aan? Wat betekent dit voor jouw huidige baan? (professionele persoonlijke coach)

Aan de slag met een professionele persoonlijke coach

Wil je ook meer weten over jouw drijfveren, talenten en (werk)waarden, maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ga dan aan de slag met een professionele persoonlijke coach? In een coach traject leer je jezelf goed kennen. Je begrijpt waarom je doet zoals je doet, wat je echt belangrijke vindt en wat je nodig hebt om met plezier naar je werk te gaan. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend

professionele persoonlijke coach

Meer berichten lezen? Lees hier waarom het zo belangrijk is dat je je kwaliteiten kent.

Professionele persoonlijke coach